MEKSİKA TURU Tur Programı

Meksika Turu

Air France Havayolları İle

7 Gece 9 Gün

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: İstanbul – Parıs – Cancun

 

İstanbul İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşup, check in işlemlerinin yapılmasının ardından Air France Havayolları’na ait AF 1391 sefer sayılı uçak ile Paris’e hareket ediyoruz. Yaklaşık 3.5 saat sürecek yolculuğun ardından Paris’e varıyoruz. Ardından AF 650 sefer sayılı uçak ile Cancun’a hareket ediyoruz. Yaklaşık 11 saatlik uçak yolculuğumuzun ardından Cancun Havalimanı’na varıyoruz. Alanda bizleri bekleyen otobüslerimiz ile otelimize transfer. Konaklama Cancun’daki otelimizde.



2 Gün: Cancun

Kahvaltının ardından denizin ve güneşin tadını çıkarabilmeniz ve şehrin sokaklarında bir de kendi başınıza gezebilmeniz için serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Chichen Itza turuna katılabilirler. Kukulkan Piramidi, Caracol, Cenote Kaplan Tapınağı ve Savaşçılar tapınağı görülecek yerler arasındadır. Gezilecek yapılar arasında en ünlüsü olan ve 2007 yılında Dünya’nın Yedi Harikası’ndan biri seçilen Kukulkan Piramidi’nin bu ünü kazanmasındaki en büyük etken hiç şüphesiz mimarinin yapımında kullanılan bilimsel gözlemlerdir. Yüzlerce yıl önce Mayalar tarafından yapılan piramidde yer alan basamakların her biri, bir yıl içerisindeki 365 günün parçalarını temsil etmektedir. Tur sonrası Cancun’a dönüş ve denizin tadını çıkarabilmeniz için serbest zaman.

Chichen Itza Turu:  115 $  (Kişi başı)



3 Gün: Cancun

Kahvaltının ardından denizin ve güneşin tadını çıkarabilmeniz ve şehrin sokaklarında bir de kendi başınıza gezebilmeniz için serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Tulum & Playa de Carmen  turuna katılabilirler. Tulum kalıntıları, Cancun’a yaklaşık 1 saatlik mesafede olup, Meksika’da Chicen Itza ve Teotihuacan’dan sonra en çok ziyaret edilen arkeolojik alandır. M.Ö 300 ile M.S 1500 yılları arasında Orta Amerika ve Meksika sınırları içerisinde yaşamış ve tarihin en gizemli medeniyeti olan Mayaların Saray ve Tapınakları ziyaret edeceğiz. Kayalıkların üzerine inşa edilen bu yapılar deniz seviyesinden 12 mt yüksekliktedir. Tulum sonrası Playa de Carmen’e gidiyoruz. Playa de Carmen masmavi bir okyanusun kenarında yer alan, şirin bir tatil kasabasıdır. Playa de Carmen’in eşsiz plajında güneşlenip,  turkuaz rengi sularında denizin tadını çıkarabilirsiniz. Tur sonrası Cancun’a dönüş ve denizin tadını çıkarabilmeniz için serbest zaman.

Tulum & Playa de Carmen  Turu:  110 $  (Kişi başı)



4 Gün: Cancun – Merida

Otelde alacağımız erken kahvaltının ardından Merida’ya hareket edeceğiz. Varışımızın ardından kısa bir Merida panoramik şehir turu yapıyoruz. Şehir turumuzda; Akıl alıcı Yucaton yarımadasının dar sokaklarını gezme fırsatı bulacağımız gezide ayrıca kolonyal dönemden kalma hoş binalar görebileceğiz. Bu bölgeye ayrıca ‘Beyaz Şehir’ denir. Sebebi ise etrafta görebileceğiniz Beyaz taşlanmış kireç tası yapılardır.  Merida, Yucatan yarımadasında Maya kültürünün merkezi konumundadır. Ardından otelimize transfer ve odalarımıza yerleşme. Konaklama otelimizde.



5 Gün: Merida – Mexıco Cıty

Otelde alacağımız erken kahvaltının ardından rehberimizin belirleyeceği saatte havalimanına transfer ve yerel havayolları ile Mexico City’e uçuyoruz. Varışımızın ardından Mexico City panoramik şehir turumuzu yapmak üzere yola çıkıyoruz. Gezimiz, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınan şehrin tarihi merkezi ile başlayacak: Zocalo olarak bilinen dev Anayasa Meydanı; bir Aztek tapınağının yerine inşa edilen Metropolitana Katedrali; ünlü sanatçı Diego Rivera’nın Meksika tarihini anlatan duvar resimlerinin bulunduğu Palacio Nacional Hükümet Sarayı göreceğimiz yerler arasında yer alıyor. Panoramik şehir turumuz sonrası dünyaca ünlü Ulusal Antropoloji Müzesi’ni gezmek üzere yola çıkıyoruz. Kolomb öncesi Meksika’sına ait arkeolojik ve antropolojik eserlerin sergilendiği bu müzede Güneş Taşı ve Xochipili Heykeli en çok dikkat çeken eserlerden bazılarıdır. Calle Madero’dan geçip Bellas Artes Saray’ını görüyoruz.  Tur sonrası otelimize transfer. Dileyen misafirlerimiz akşam etkinliği için Mariachi Gecesi’ne katılabilirler. Konaklama otelimizde.

Akşam Etkinliği: Mariachi Gecesi (yemekli) - 75 $ (Kişi başı)



6 Gün: Mexıco Cıty

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Teotihuacan Tapınaklar turuna katılabilirler. Milattan önce 100 yılında kurulmaya başlandığına inanılan ve Kolomb-öncesi döneme ait en büyük şehirlerden biri olan Teotihuacan turumuz esnasında, Güneş Piramidi, Ay Piramidi ve Ölüler Yolu gibi çok önemli tarihi yapıtları geziyoruz. Kimler tarafından kurulduğu ve niçin aniden terkedildiği halen açıklığa kavuşmamış bu kadim şehrin kuruluş tarihi hakkında da farklı görüşler ileri sürülmektedir. Teotihuacan kentindeki yapıların konumları, Giza’daki piramitler gibi, Orion Takımyıldızının yerdeki yansıması olacak biçimde ve aynı zamanda, Queatzalcoatl Tapınağı’ndan hareketle gezegenlerin yerdeki yansıması olacak biçimde düzenlenmiştir. Bu büyülü mekânlarda gerçekleştirdiğimiz turumuzdan sonra özel aracımız ile Mexico City’ye dönüyoruz. Konaklama otelimizde.

Teotihuacan Tapınaklar Turu:  95 $ (Kişi başı)



7 Gün: Mexıco Cıty

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Frida Kahlo Müzesi & Xochimilco (Soçimilko) Tekne Turu’na katılabilirler. Yirminci yüzyılın popüler kültür ikonu haline gelen Meksikalı ressam Frida Kahlo, tablolarında kendi resimlerini çizmesinin sebebini şu sözleriyle açıklıyor: “ Kendi resimlerimi çiziyorum. Çünkü çok yalnızım ve en iyi bildiğim şey yine kendimim. “ Picasso’nun “ Biz onun gibi insan yüzleri çizmeyi bilmiyoruz “ dediği, ayrıca Louvre Müzesinin bir tablosunu satın aldığı Frida Kahlo’ya ait yaklaşık 300 parça eşyanın bulunduğu  “La Casa Azul – Mavi Ev” her yıl dünyanın dört bir tarafından ziyaretçi kabul etmektedir. Turumuzdan sonra adı çiçekli yer anlamına gelen, Meksika’nın Venedik’i olarak kabul edilen Xochimilco (Soçimilko) tekne turunu yapacağız. Aztekler sebze ve çiçek yetiştirmek için su kanalların etrafında tarım alanları & çiçek bahçeleri yapmışlardır. Gezi sırasında günümüze kadar muhafaza edilmiş olan bahçeleri, çeşitli ağaçları ve yerel halka ait evleri görebilirsiniz.  Öğle yemeğimizi Tekne turu esnasında alacağız. Tur bitimi otele transfer. Konaklama otelimizde.

Frida Kahlo Müzesi & Xochimilco (Soçimilko) Tekne Turu: 90 $ (Kişi başı)



8 Gün: Mexıco Cıty – Parıs

Kahvaltının ardından bu güzel şehirde tam gün serbest zamanımız var. Mexico City’i bir de kendi gözlerinizle keşfettikten sonra rehberin belirlediği saatte havalimanına transfer olmak üzere buluşuyoruz. Özel aracımız ile havalimanına transfer oluyor ve AF 179  sefer sayılı Air France Havayolları uçağı ile Paris’e hareket ediyoruz. Geceyi uçakta geçiriyoruz



9 Gün: Parıs - İstanbul

Paris’e varışımızın ardından uçak değiştirip Air France Havayollarına ait AF 1390 sefer sayılı uçağı ile İstanbul’a hareket edeceğiz.



10 Gün: İstanbul

İstanbul Havalimanı’na varışımızla birlikte turumuz sona eriyor. Bir sonraki turumuzda görüşmek dileğiyle.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 16.04.2024 23:05 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.