BURSA ESKİŞEHİR TURU HAFTASONU Tur Programı

 

İpek böceği, kozası ve tekstili ile Dünya kenti yolunda ilerleyen Osmanlı şehri Bursa 
Türk dünyası kültür başkenti Eskişehir

 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: Ankara dan Hareket

00:30 Kızılay Ofis Önü
00:35 Milli Kütüphane
00:40 Armada
00:50 Ümitköy Köprüsü Altı
00:55 Koru Anse Önü
Yol Güzergahı ⇒ Ankara - Eskişehir - Bursa - Mudanya (425 KM)



2 Gün: Bursa - Mudanya - Cumalıkızık - Ulu Camii - Kozahan - Yeşil Türbe - Saat Kulesi

Akşam Ankara dan hareketimizin ardından sabah saatlerinde Mudanya’ya varış. Restoranımızda bizim için hazırlanmış olan kahvaltılarımızı yaptıktan sonra gezimize başlıyoruz. Mütareke evi müzesi, Eski Girit evleri ve sahil yolu görülecek yerler arasında. Ardından 700 yıllık gizemli tarihi, Osmanlı’dan kalma evleri ile UNESCO Dünya Miras Listesine giren Cumalıkızık köyüne varış ve köklü geçmişi ile tarih ve kültür kenti Bursa’yı yakından inceliyoruz. Ardından Evliya Çelebinin deyimiyle Bursa’nın Ayasofya’sı olan Ulu Camii Ziyareti. Bursa’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Koza han da alışveriş için serbest zaman. Sonrasında yeşil türbe ziyareti.  Ardından Bursa'nın panoramik görüntüsünün en iyi izleneceği yer olarak bilinen Tophane ye varış. Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey ile devletin ikinci sultanı Orhan Bey'in türbeleri, İstiklal Savaşı Şehitleri Anıtı ve 1906 yılında yapılmış altı katlı Bursa Saat Kulesi görülecek yerler arasında. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde (Kervasaray City Otel) vb.



3 Gün: Eskişehir - Odunpazarı Evleri - Atlıhan - Balmumu Müzesi - Devrim Arabası - Sazova Parkı

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Türk dünyası kültür başkenti Eskişehir e hareket. İlk olarak rengarenk evleri ile tarihi odunpazarını ziyaret ediyoruz. İçerisinde yer alan Atlıhan el sanatları çarşısına geçerek buradan alışveriş yapabilir hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Ardından Dünya’nın pek çok ülkesinde bulunan ‘Madam Tussaud’ Müzesinin ilk örneği olan balmumu heykeller müzesi ziyareti. İçerisinde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yerli yabancı 160 kişiye yakın heykel bulunmaktadır. Türkiye’nin ilk ve tek yerli otomobili olan Devrim arabası ziyareti…Ardından Şehrin ortasından geçen porsuk çayının üzerinde tekne turu yapıyoruz (Ekstra) Son olarak ise Türkiye’nin en büyük ve en güzel parklarından bir tanesi olan Sazova parkı ziyareti. Parkın ilgi çeken bölümleri olan Masal Şatosu, Uzay Evi, Korsan Gemisi, Hayvanat Bahçesi ve Eti Sualtı dünyası görülecek yerler arasında. Ardından Ankara’ya dönmek üzere yola çıkıyor ve bir başka AYAKİZİ turizm organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 19.04.2024 23:58 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.