KUŞADASI - EFES - PAMUKKALE TURU HAFTASONU Tur Programı
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: Ankara dan Hareket

23.00 Kızılay Ayakizi Ofis Önü
23.05 Milli Kütüphane
23:10 Armada AVM
23:20 Ümitköy Köprüsü Altı
23:25 Koru Sitesi
23:30 Yaşamkent BP

Yol Güzergahı = Ankara - Afyon - Uşak - Şirince - Efes - Kuşadası - Pamukkale - Ankara 



2 Gün: Şirince - Efes Antik Kenti - Meryemana - Kuşadası

Akşam Ankara’dan hareketimizin ardından sabah saatlerinde Şirince’ye varış. Tarihi mimarisi ile korunmuş turistik bir köydür şirince. Eski bir Ortodoks köyü olduğu zamanlardaki ismi Çirkince’dir. Sakinlerinin bu ismi, yabancıların rahatsız etmemesi ve köylerinin güzelliğinin bozulmamasını istedikleri için verdiği söylenmektedir.
Tabi Şirince’ye gelip de bu şirin köyün enfes kahvaltısını yapmadan olmaz. Bizde sizlere bu güzelliklerin arasından serpme kahvaltımızı ikram ederek başlıyoruz programımıza. Ardından daracık sokakları, zeytin ağaçları ve eski Rum evleriyle baş başa bırakıyoruz sizleri. Kumda Türk kahvemizi yudumlayıp yöreye özgü mürver şurubunu içip ardından Aziz John Baptist kilisesini ziyaret ediyoruz. Şirince de ki keyifli gezintimizin ardından ise İlk çağın en ünlü şehirlerinden biri olan Efes’e hareket. Dünyanın 7 harikasından birisi Artemis Tapınağı‘nın da ev sahibi olan Efes antik kentinde dünyanın en önemli uygarlık, kültür, bilim ve sanat merkezi yer alıyor. Sonrasında ise Hristiyanlar için kutsal sayılan ve Vatikan tarafından Hac Yeri ilan edilen Meryem Ana Evi ziyareti. Ardından Kuşadası’na hareket. Konaklama Kuşadası’nda.



3 Gün: Kuşadası - Pamukkale - Hierapolis - Ankara

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Kuşadası limanının hemen yanında yer alan güvercin ada ziyareti. Ardından Türkiye’nin en tanınmış doğa harikası olan Pamukkale ye varış. Ülkemizde en çok yerli ve yabancı ziyaretçi alan ören yeri konumunda ki Pamukkale travertenlerini geziyoruz. Ardından kutsal kent anlamına gelen Hierapolis antik kentine geçiş. Yalnızca ülkemizin değil dünyanın da en önemli antik kent bölgelerinden olan Hierapolis Antik Kenti tıpkı travertenler gibi UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alıyor. Ardından Ankara’ya dönmek üzere yola çıkıyor ve bir başka AYAKİZİ organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 16.04.2024 08:16 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.