ŞEB-İ ARUS TURU YHT Tur Programı

HZ.MEVLANA'NIN 746.VUSLAT YILDÖNÜMÜ ULUSLARARASI ANMA TÖRENLERİ

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
Ankara dan Hareket - Konya - Mevlana Müzesi - Şemsi Tebrizi - Alaaddin Tepesi - Sema Töreni - Meram Bağları

Sabah Ankara YHT garda buluşmamızın ardından gönüllerin şehri Konya’ya varış. Gar da bizi bekleyen aracımız ile şehir turumuza başlıyoruz. İlk olarak doğal güzelliği ve yemyeşil doğası ile meram bağlarına hareket ediyor ve tavusbaba türbesini ziyaret ediyoruz. Ardından Günümüzde en çok ziyaret edilen müzelerden biri olan  Mevlana müzesine hareket. Öğretileri ile tüm dünyada ilgi gören düşünce adamı hoşgörü ve barışın sembolü  Mevlana Celaleddin Rumi'nin Kubbe-i Harda (Yeşil Kubbe) olarak anılan türbesi, gül bahçesi, tilavet odası, dergâh eşyaları, Şeb-i Arûs havuzu, Mevlevîliğe ait eserler ile el yazması ve kitaplar görülecek yerler arasında. Sonrasında ise yöresel öğle yemeğini alacağımız restorantımıza geçiyoruz.  Ardından bu yıl 746.vuslat yıldönümü gerçekleşecek olan Ahmet Özhan tasavvuf müziği ile başlayan sema törenlerinin izlenmesi. Törenlerin ardından ise Mevlana Celaleddin Rumi’nin gönül dünyasında büyük değişikliklere sebep olan , İslam'ın büyük din alimlerinden birisi Şems-i Tebriz-i ziyaret ediyoruz.Sonrasında ise Alaaddin tepesi ve Alaaddin camisinin gezilmesi akabinde Konya şekeri  için alışveriş ve serbest zaman. Ardından Konya YHT gar'a geçip Ankara'ya dönmek üzere yola çıkıp bir başka AYAKİZİ turizm organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

NOT : Misafirlerimiz kontrol noktaları ile trenlere kabul yapılan istasyonlarda mutlaka ''kimliklerini hazır bulundurmakla yükümlüdür''
Kimliği yanında olmayan misafirimiz kontrol noktalarından trenlere kabul edilmez

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 24.04.2024 15:34 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.