TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ İLE KARS ERZURUM TURU Tur Programı

 

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ İLE KARS ERZURUM TURU

 
4 Gece 5 Gün 
(1 GECE TREN - 3 GECE OTEL KONAKLAMASI)
TREN & UÇAK BİLETİ DAHİL
YARIM PANSİYON

Kalkış Yerleri: Tcdd Ankara Garı
PROGRAM
1 Gün: ANKARA – TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ – KARS

 

Siz değerli misafirlerimiz ile saat 15:00'da Ankara Tren garında buluşma, Turistik Doğu Ekspresi Yataklı Vagonlara yerleşme ardından Ankara, Sivas, Divriği, İliç, Erzincan, Erzurum üzerinden yaklaşık 30 saatlik yolculuğun sonunda Kars'a ulaşıyoruz.

 

Akşam Yemeği:Ekstra olup dileyen misafirlerimiz tren restoranından faydalanabilirler.
Konaklama:Turistik Doğu Ekspresinde bize ayrılmış yataklı vagonlarda
Rota: Ankara-Sivas-Divriği-İliç-Erzincan-Erzurum-Kars



2 Gün: İLİÇ – KEMALİYE – ERZİNCAN – ERZURUM – KARS

 

Yaklaşık 13 Saatlik yolculumuğuzun ardından sabahın ilk ışıklarında İliç Tren garına ulaşıyoruz. İliç (Kemaliye) Garında verilecek serbest zaman esnasında dileyen misafirlerimiz İliç'i gezebilir,  Muhteşem doğa manzarası eşliğinde fotoğraf çekebilirler, Saat 09:05'te bir sonraki durağımız olan Erzincan'a doğru yola çıkıyor, yaklaşık 2,5 saatlik yolculuğun ardından Erzincan'a ulaşıyoruz. Burada misafirlerimize serbest zaman veriyoruz ardından bir sonraki durağımız olan Erzurum'u görmek için Turistik Doğu Ekspresindeki yataklı vagonlarımıza yerleşiyoruz. 4 Saatlik yolculumuzun ardından Erzurum'a ulaşıyor, burada Erzurum'un Mehşur Cağ Kebabını tatmak için serbest zaman veriyoruz, serbest zaman sonrasında son durağımız olan Kars'a hareket ediyoruz saat 23:50'de kars tren garına ulaşıyoruz. Konakalama için Kars Kent Ani Otele geçiyoruz.

 

Kahvaltı: Ekstra olup dileyenler misafirlerimiz tren restoranından faydalanabilirler.
Öğle yemeği: Ekstra olup dileyenler misafirlerimiz tren restoranından faydalanabilirler.
Akşam Yemeği: Ekstra olup dileyenler misafirlerimiz tren restoranından faydalanabilirler.

Konaklama: Kars Kent Ani Hotel
Rota: Ankara - İliç - Erzincan - Erzurum - Kars



3 Gün: KARS ŞEHİR TURU – BOĞATEPE KÖYÜ – PEYNİR MÜZESİ –ÇILDIR GÖLÜ – ANİ HARABELERİ

 

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı'nın ardından, Boğatepe Köyü'ne görmek üzere yola çıkıyoruz,  Ardından Peynir Müzesi'ni gezip Kars gravyer peyniri hakkında bilgi ediniyoruz. Dileyen misafirlerimiz alışveriş yapabilirler. Sonrasında, ülkemizin yüksek rakımda bulunan tatlı su göllerinin en etkileyici olanlarından birisi olan Çıldır Gölü’ne hareket edeceğiz.  Kışın buz tutan ve eşsiz bir görünüme sahip olan gölde, manzaranın tadını çıkarabilir ve donduğu zamanlarda kızakla gezinebilirsiniz. (Yıldan yıla değişmekle birlikte, Çıldır Gölü genelde 01 ocak-30 mart arasında tam donmus olmakta ve kızakla gezilebilmektedir) Öğle yemeği (ekstra) için serbest zaman veriyoruz. Öğle yemeği ardından yolculuğumuz bizi Arpaçay’ın açtığı derin vadiye ulaştıracak ki burası aynı zamanda Ermenistan ile olan sınırımız. Ani Antik Kenti tam bu sınır üzerinde ve oldukça önemli bir geçmişe sahip. Günümüzde Ermeni Ortodoks Mimarisinin ve Beylikler Dönemi Selçuklu Mimarisinin temellerinin bulunabildiği, ilklerinin olduğu en önemli antik alanlardan birisidir. Burada rehberimiz eşliğinde ve yürüyerek gerçekleştireceğimiz gezimizde görebileceğimiz eserlerden bazıları;
Surlar ve Aslanlı Kapı
Manucehr Camii
Aziz Gregor Kilisesi
Surp Kirkor Kilisesi
Keçel Kilise
Büyük Katedral
Gezilerimizi tamamladıktan sonra konaklama ve akşam yemeği için Kasr'taki otelimize geçeceğiz.

 

Kahvaltı : Otelimizde alınacak olup tur ücretine dahildir. 
Öğle yemeği: Ekstra hizmet olup Çıldır gölünden tutulan ve halk diliyle sarı balık, kara balık ve gümüşi diye adlandırılan balıklardan oluşan menümüz ile öğlen yemeğimizi alacağız.
Akşam Yemeği: Otelimizde set menü ya da açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dahildir. 
Konaklama: Kars Kent Ani Hotel



4 Gün: KARS – TUZLUCA – IĞDIR – DOĞUBEYAZIT

 

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı'nın ardından, Tuzluca’ya hareket. Aracımızla Tuz mağarasının içerine girip tuz üretimi, işlenmesi konusunda yetkililerden bilgi aldıktan sonra, Iğdır’da bulunan soykırım anıtını ziyaret ediyoruz. Burada verilecek serbest zaman sonrası Doğu Beyazıt’a hareket. Öğle yemeği sonrası Osmanlının doğudaki en görkemli yapısı olan yapımı 99 yıl süren İshak Paşa sarayının gezilmesi, Doğu Beyazıt’ta pasajlarda alışveriş için verilecek serbest zaman sonrası Kars’a hareket.

 

Kahvaltı: Otelimizde alınacak olup tur ücretine dahildir. 
Öğle yemeği: Ekstra olup rehber tavsiyesinde yöresel öğle yemeği alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelimizde set menü ya da açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dahildir. 
Konaklama: Kars Kent Ani Hotel



5 Gün: KARS – KATERİNA KÖŞKÜ – SARIKAMIŞ – AZİZİYE – MECİDİYE TABYALARI – ERZURUM – ANKARA

 

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı'nın ardından, otelden çıkış işlemlerimizi yapıyor ve Kars’ta bulunan en büyük tabyalardan biri olan Kanlı Tabya müzesinin gezilmesi ve Sarıkamış’a hareket ediyoruz. Allahu Ekber Dağları eteklerinde Şehit düşen askerlerimizin aziz anısına yapılmış olan Sarıkamış şehitliği ziyareti ardından Sarıkamış Kayak Merkezinde fotoğraf çekimi ve öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz ardından, Katerina Av Köşkü’nün görüyor ve Erzurum’a hareketediyoruz. Aziziye ve Mecidiye Tabyaları ziyaretimizi tamamladıktan sonra Erzurum Havalimanına hareket ediyoruz. Gerekli bilet ve bagaj işlemleri ardından Ankara’ya varış ve gezimizin sonu.

 

Kahvaltı: Otelimizde alınacak olup tur ücretine dahildir. 
Öğle yemeği: Ekstra olup rehber tavsiyesinde yöresel öğle yemeği alınacaktır.
Akşam Yemeği: Ekstra olup rehber tavsiyesinde yöresel akşam yemeği alınacaktır.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

Doğu Ekspresi Güzergahı
Doğu Ekspresi Türkiye’deki en uzun demir yolu hatlarından biri. Ankara-Kars arasındaki seyahatini 24 saatte tamamlayan ekspres, haftanın 7 günü, iki şehirden karşılıklı seferlerle hareket ediyor. Ankara Tren Garı – Elmadağ – Kırıkkale – Kayseri Tren Garı – Şarkışla – Sivas Tren Garı – Yenikangal – Divriği – Kemah – Erzincan Tren Garı – Karasu – Ilıca – Palandöken – Erzurum Tren Garı – Hasankale – Horasan – Sarıkamış – Kars Tren Garı güzergahını izliyor.

 

Doğu Ekspresi Yemek

Doğu Ekspresi’nde bir vagonda hafif aperatif yiyecek (tost, sandvic, poğaça..) ve alkolsüz içecek servisi yapılıyor. Trene dışardan yiyecek ve içecek getirebiliyorsunuz. 

Yanınıza yiyecek içecek almanızı öneririz. Ayrıca kağıt havlu / ıslak mendil bulundurmanızı da öneririz.

 

Doğu Ekspresi Yatak ve Tuvalet
Doğu Ekspresi’nde size verilen temiz nevresimleri, ranza haline gelen yataklara seriyorsunuz. Yataklı ile Örtülü Kuşetli vagonun büyüklükleri aynı olsa da Yataklı Vagon 2 kişilik. Ayrıca 4 kişilik kuşetli vagonlar var. Yataklı vagonda ve örtülü kuşetlerde bir adet priz bulunuyor (üçlü priz bulundurmakta fayda var). Yataklı vagon kapısı içerden kitlenebilirler, örtülü kuşet kitlenemiyor. Doğu Ekspresi’nde vagon başlarında ortak kullanımlı tuvalet mevcut ve sürekli temizleniyor.

Yataklı ile örtülü kuşetlinin büyüklükleri aynı ama yataklı kompartıman 2 kişinin konforu için tasarlanmış. Aynı büyüklükteki alanda karşılıklı ikişer koltuk yerine tek tarafta iki koltuk, masa, sıcak suyu olan bir lavabo ve küçük bir buzdolabı var. Bu sebeple tabi ki daha ferah ve konforlu. 


Hatırlatmalar
* Trende restoran vagonu var ama aperatif ve sınırlı servis olduğundan yolluk (meyve, içecek, atıştırmalık) almakta fayda var.
* Yataklı vagonlarda priz var ama yetersiz kalma ihtimalina karşı yanınıza üçlü priz alabilirsiniz.
* Yolculuk boyunca internet kesik kesik çekiyor. Telefon çekmeyen yerler de var. 
* Tren bazen köy yakınlarından geçiyor ve köylü çocuklar treni takip ediyor. Onları sevindirmek için çikolata, bisküvi alabilirsiniz. 
* Erzurum' a gittiğinizde cağ kebapçısının telefonunu alın, doğu ekspresi ile Kars'tan Erzurum'a yaklaşırken sipariş vererek trende cağ kebabı keyfi yapabilirsiniz. Kebapçılar gara getiriyorlar siparişlerinizi.

 

Bilgilendirme
Rehber grubu Kars Tren Garında karşılar. Acentemiz, havayolları ve demiryolları ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup,  Protokole tabidir. Uçuş öncesinde uçuş detayları değişebilir, tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyid edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız saat değişikliği riskini bilerek ve kabul ederek turu satın almıştır. Uçak ve tren seferlerinde oluşabilecek aksama, rötar yada iptal gibi durumlar halinde oluşabilecek zaman kayıplarından, tura katılamama yada geç katılma gibi durumlardan, uçağın veya trenin kaçırılmasından ve bunun sonucunda oluşabilecek hizmet alınamaması gibi durumlardan acenta sorumlu tutulamaz.

 


İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 19.03.2024 09:40 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.