PROMOSYON KARADENİZ TURU Tur Programı

Ankara Çıkışlı  Karadeniz Turu
Herşey Dahil - Ekstra Ödeme Yok - Ekstra Tur Yok


Ordu'dan Batum'a Benzersiz Manzara
Ordu, Giresun, Gümüşhane, Rize, Trabzon, Artvin, Gürcistan, Batum

 


Ordu Boztepe'de Serpme Köy Kahvaltısı Ücrete Dahil
6 Adet Kahvaltı Ücrete Dahil
5 Adet Öğle Yemeği Bölgenin En Nezih Restoranlarında Yöresel Menüler Ücrete Dahil


5 Adet Akşam Yemeği Ücrete Dahil
Zilkale Turu ve Palovit Şelalesi Turları Ücrete Dahil
Batum Turu Ücrete Dahil
Müze ve Milli Park Giriş Ücretleri Ücrete Dahil

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: ANKARA\'DAN HAREKET

23.00 | DiyeTur Ofis Önü (Kızılay Atatürk Bulvarı No: 83)
23.05 | Milli Kütüphane Metro Durağı
23.10 | AŞTİ Otogar Karşısı
23.15 | Ankamall AVM Karşısı
23.20 | Keçiören Fatih Köprüsü Altı
23.25 | Aydınlıkevler Türk Telekom Önü



2 Gün: Ordu, Boztepe, Giresun Kalesi, Giresun Adası, Gümüşhane Karaca Mağarası, Zigana, Hamsiköy, Maçka

Gece yolculuğumuzun ardından Ordu’ya ulaşıyoruz. Ordu Boztepe’den Ordu ve Karadeniz’in eşsiz manzarası eşliğinde serpme köy kahvaltımızı alıyoruz. Aktif olması durumunda teleferikle Boztepe’den inerek devam ediyoruz. Boztepe'den Giresun'a doğru yolumuzu tutuyoruz. Giresun'da panoromik bir şekilde Giresun Adası'nı görüyor ve Giresun Kalesine çıkıyoruz. Burada Topal Osman'ın mezarını da göreceğiz küçük bir yürüyüşle Giresun Türk Konaklarını görüyoruz ve buradan Gümüşhane Torul yoluna devam ederek eşsiz güzelliği ile Harşit Vadisi eşliğinde Karca Mağarası'na varıyoruz. Milyonlarca yılda meydana gelmiş olan doğal sarkıt ve dikitleri gördükten sonra sütlacı ile ünlü Hamsiköy'e gidiyoruz. Hamsiköy'de ufak yürüyüşümüz ardından otelimize yerleşiyoruz.

Sabah kahvaltısı:                     Ordu Boztepe’de serpme köy kahvaltısı olarak alınacaktır.
Öğle yemeği:                            Seçmeli(Güveç, Et kavurma, patlıcan, fasulye vb), Pilav, Salata, Meşrubat.
Akşam Yemeği:                         Otelde açık büfe veya set menü olarak sunulacaktır.
Konaklama:                               Büyük Sümela Otel, İpekyolu Park Otel, Aksular Otel, İvme Hotel vb. Oteller
Günün Rotası:                            Ankara - Trabzon / Maçka (760 km)



3 Gün: Sümela Manastırı, Uzungöl, Lustra ve Karaster Yaylaları,Of Çay Fabrikası, Rize, Pazar Kız Kulesi, Çayeli, Artvin, Arhavi, Hopa

Otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltımızın ardından Altındere Milli Parkı’nı geziyoruz. Yüksek dağların yamacına kurulmuş olan Sümela Manastırı, tadilatta olması nedeniyle dışardan fotoğraflayarak Uzungöl’e hareket ediyoruz. Haldizen deresi çevresindeki kayaların düşerek önünü kapatmasıyla oluşan heyelan set gölü Uzungöl’de alacağımız yöresel öğle yemeği sonrasında göl etrafında yürüyüş yaparak sizlere kartpostallık fotoğraflar çekebilmek ve alışveriş için serbest zaman imkanı veriyoruz. Ayrıca Uzungöl'ün en önemli yayları ndan olan Lustra ve Karaster'e çıkarak yayla hayatı, yayla evleri ve kültürünü yakından tanıyıp benzersiz fotoğraflar çekebilme fırsatını yakalıyoruz.Bölgede ün sahibi kiremitli köprüde fotoğraf çekimimizle devam ederek, çay fabrikasını ziyaret ediyoruz. Eşsiz lezzette ve taze çayımızı yudumlarken yetkililerin çay üretimi ve çay demleme teknikleri ile ilgili sunumunu izliyor ve alışverişimizi yapıyoruz.  Pazar ilçesinde Kızkulesi’ni görerek, doğal kendir ipinden el tezgahlarında dokunan Rize Bezi alışverişi için serbest zaman veriyoruz. Akşam yemeği için otelimize hareket ediyor, yemek sonrası istirahate geçiyoruz.

Sabah Kahvaltısı:                       Otelimizde açık büfe olarak alınacaktır.
Öğle yemeği:                               Çorba, Seçmeli Izgara(Alabalık/Köfte/Tavuk/Kuru fasulye), Salata, Meşrubat.
Akşam Yemeği:                            Otelde açık büfe veya set menü olarak sunulacaktır. 
Konaklama:                                   Peronti Otel, Paluri Otel, Sarp Otel vb. Oteller
Günün Rotası:                               Trabzon / Maçka – Hopa (270 km)



4 Gün: Batum Turu

Otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltımız sonrasında Sarp sınır kapısından kimlik kartımızla işlemleri tamamlayarak komşu ülkemiz Gürcistan’ın Batum şehrine geçiyoruz. Aracımıza yerleştikten sonra ilk olarak St. Andrew heykelini panoramik olarak görüyoruz. Şehrin içerisine devam edip farklı mimaride ki binaları görüyor ve birçok ülkeden getirilerek bir yerde toplanan bitkileri yer aldığı Batum Batonik Parkını Seyir Terasından seyrediyoruz. Ardından şehir meydanlarını gezmek üzere gittiğimiz rotaya geri dönüyor ve burada Avrupa Meydanı, Tiyatro meydanı, Piazza meydanı gibi önemli meydanlarını yürüyerek geziyoruz. Media Heykeli, Poseidon Heykeli, Mehmet Abaşidze Heykeli, Ali ve Nino’nun heykeli gibi eserleri bu meydanları gezerken fotoğraflayabileceğiz. Ardından alışverişleriniz ve çay kahve için bir mola veriyoruz. Giriş çıkış saatlerine ve hava durumunun elverişli olması durumuyla yüzme molasının ardından akşam yemeği için otelimize hareket ediyoruz. Yemek sonrası odalarımıza yerleşerek istirahate geçiyoruz.

Sabah kahvaltısı:                    Otelimizde açık büfe olarak alınacaktır.
Öğle yemeği:                           Yöresel Gürcü usulu patatesli dana eti, peynirli gürcü pidesi(Haçapuri), cevizli patlıcan, yöresel peynir tabağı, Hinkali(haşlanmış gürcü mantısı), salatalar, meşrubat.
Akşam Yemeği:                      Otelde açık büfe veya set menü olarak sunulacaktır.
Konaklama:                            Zafran Otel, Ayder Ahşap Otel, Natura Lodge Otel, Naliya Hotel, Hanedan Hotel, Dere Hotel vb. Oteller
Günün Rotası:                        Hopa - Batum - Ayder (160 km)

 



5 Gün: Ayder Yaylası, Laz Konakları, Palovit Şelalesi, Zilkale, Şenyuva, Çamlıhemşin, Fırtına Vadisi, Rafting, Kalegon, Gelintülü Şelalesi

Sabah kahvaltımızın ardından Çamlıhemşin'e transferimiz oluyor. Çamlıhemşin’de bizleri bekleyen minibüslerimizle dizilere dahi konu olan Şenyuva Köyü’nde fırtına deresi üzerinde bulunan tarihi ve meşhur Çinçiva Köprüsü’nde fotoğraf molası veriyoruz. Tarih kokan Konaklar Mahallesi’ni geziyoruz. Sarp kaya kütlesi üzerinde kurulu olan ve konumu ile insanı hayret ettirrip manzarasıyla büyüleyen Zilkale’yi görüyoruz. Karadeniz'in en görkemli şelalerinden Palovit Şelalerinde horon ile eğlence sonrası Dünyada korunma altındaki 200 Ekolojik bölgeden biri olan Fırtına Vadisi’nde dere kenarında öğle yemeğimizi yedikten sonra isteyenler için rafting imkanı oluyor.  Ayder Yaylası’na hareket ediyoruz.  Kalegon mevkii ve Gelin tülü Şelalesi’ni görüyoruz ve Ayder kaplıcalarından yararlanıyoruz. Akşam yemeği sonrası yöresel tulum eşliğinde horon tepiyoruz. Konaklama otelimizdedir.

Sabah kahvaltısı:                               Otelimizde açık büfe olarak alınacaktır.
Öğle yemeği:                                      Seçmeli (Alabalık/köfte/tavuk/Hemşin Kuru fasulye), Kuymak, Garnitür, Salata, Laz Böreği, Meşrubat.
Akşam Yemeği:                                   Otelde açık büfe veya set menü olarak sunulacaktır.
Konaklama:                                          Zafran Otel, Ayder Ahşap Otel, Natura Lodge Otel, Naliya Hotel, Hanedan Hotel, Dere Hotel vb. Oteller
Günün Rotası:                                      Ayder - Çamlıhemşin - Ayder(50 km)



6 Gün: Akçaabat, Sürmene, Trabzon, Ayasofya, Atatürk Köşkü, Kazaziye Sanatı, Rize Bezi, Ordu Fındık, Fatsa, Havuz, Hamam, Sauna Keyfi

Sabah kahvaltımızın ardından Rize’de yöreye has kültürün dışa yansıması olan Rize Bezini görüyoruz,bıçağın ana yurdu Sürmene’de Sürmene bıçakları ve Trabzon’da tamamen el işçiliğiyle yapılan Kazaziye sanatı hakkında bilgilendirmemiz oluyor.Ulu önder Atatürk’ün Köşkünü ziyaret ediyoruz. 13.yy Bizans kilisesi  Ayasofya Camisinde freskleri görüyoruz. Akçaabat’ta denize nazır restoranımızdaki öğle yemeğinde ünlü Akçaabat köftesinin tadına bakma olanağımız ve Fındığın memleketi Ordu’da fındık üretimi hakkında bilgilendirmemiz oluyor. Akabinde otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeğimizi otelimizde alarak istirahate geçiyoruz.

Sabah kahvaltısı:                        Otelimizde açık büfe olarak alınacaktır.
Öğle yemeği :                              Akçaabat Köfte, Kaygana, Piyaz, Meşrubat. 
Akşam Yemeği:                          Otelde açık büfe veya set menü olarak sunulacaktır.
Konaklama:                                 Yalçın Otel, New Jasmin Otel, Bulancak Otel, Simisso Hotel vb. Oteller
Günün Rotası:                             Ayder Yaylası - Fatsa (420 km)



7 Gün: Samsun, Terme, Ünye, Bandırma, Amasya, Yeşilırmak, Kral Kaya Mezarları, Ferhat Şirin Su Kasrı, Çorum, Ankara

Sabah kahvaltımızın ardından Ünye Terme üzerinden Kurtuluş mücadelesinin başlangıç noktası Samsun'da Atatürk'ün Samsun'a yolculuk ettiği Bandırma Vapurunu ve Atatürk'ün doğumunun  100. yılında yapılan İlk Adım Anıtı'nı ziyaret edip fotoğraflarla ölümsüzleştirdikten sonra Amasya’ya hareket ediyoruz. Efsaneye göre  Ferhatın Şirine olan aşkından dolayı açtığı su Kanalları eşliğinde varılan Amasya’da Çakallar Tepesi’nden muazzam manzarayı keyifle izliyoruz ve Amasyanın yöresel lezzetlerinin tadına bakma olanağı buluyoruz. Tarih kokan  Beyazıt Külliyesi’nde  insanı eski Amasya'ya götüren Mini Amasya’yı görüyoruz. Yeşilırmak kenarında tarihi evlerin arasındaki yürüyüşte kenti bi uçtan bi uca bağlayan Alçak Köprü’yü görüyoruz. Kral Kaya Mezarları’nı fotoğraflıyoruz ve  Ankara’ya hareket ediyoruz. Çorum’un altın değeri Leblebi alışverişi sonrasında Ankara’ya varıyoruz. Siz değerli misafirlerimizle bir sonraki organizasyonumuzda görüşmek üzere veda ediyoruz.

Sabah Kahvaltısı:                              Otelimizde açık büfe olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği:                                     Ekstra olarak alınacaktır. Rehber Tavsiyesi: Amasya restoranlarındaki yöresel menüler tercih edilebilir.
Akşam Yemeği:                                  Ekstra olarak alınacaktır.
Günün Rotası:                                    Fatsa - Ankara (520 km)



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

BATUM'A GEÇİŞ

*Gürcistan’a ağrı kesiciler başta olmak üzere ilaç sokmak kesinlikle yasaktır. Konu ile ilgili detaylı bilgiyi rehberlerimizden alabilirsiniz.

*Gürcistan hükümeti 10 yılı aşmış, soğuk damgası belli olmayan, eski, deforme olmuş, kenarları bozulmuş olan kimlik ile giriş yapmayı kabul etmemektedir.

*Nüfus cüzdanı ile Gürcistan’a seyahat edecek 18 yaşından küçük vatandaşlarımız, Gümrük Bakanlığı mevzuatı uyarınca anne ve babalarının nezaretinde veya anne ve babaların birlikte nezaretinde veya yanlarında bulunmayan anne ve babasının yazılı resmi (noterden alınacak) muvafakatini ibraz etmek sureti ile Türkiye’den çıkış işlemi yapabilecektir.

* 6 yaş üzeri çocukların kimliğinde fotoğraf olması gereklidir.

*Yurt dışından Türkiye’ye pasaportla giriş yapmış olan yabancı misafirlerin Gürcistan’a gidip Türkiye’ye dönebilmesi için Türkiye’ye çoklu (multiple) vize girişi almış olmaları gerekir. Ayrıca Gürcistan’ın pasaport ya da kimliklerin ait olduğu ülkelere olan vize protokolüne göre vizeli – vizesiz geçiş sağlanacaktır.

* Turlarımız 14–18 kişi arası kayıtlarda lüks minibüs, 19–31 kişi arası kayıtlarda lüks midibüs ve 32–46 kişi arası kayıtlarda 46 kişilik otobüslerle ulaşım sağlanır.
 
* Otobüs oturma düzeni kesin rezervasyon sırasına göre yapılır. Oturma düzeninde araç marka ve modeline göre koltuk numaraları değişiklik gösterebilir.
 
* Turlarımızın kesin hareketli olması için en az 15 katılımcı olması gerekir. Yeterli çoğunluğun sağlanamaması ve iptal durumunda en geç 1 gün önceden bildirim yapılır.
 
* Tur lideri ve rehber gerekli durumlarda programda değişiklik yapabilir.
 
* Tur rehberi ve iletişim bilgileri, katılımcılara hareket saatinden en geç 6 saat öncesine kadar acentemiz tarafından sms ile bildirilecektir.


İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 19.04.2024 07:44 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.