Game Of Thrones Turu Tur Programı

HIRVATİSTAN- BOSNA HERSEK GAME OF THRONES TURU

 

7 GECE 8 GÜN

 

ZAGREB'DEN SARAYBOSNA'YA

Kalkış Yerleri: İstanbul Hava Limanı
PROGRAM
1 Gün: Zagreb Hareket

THY'nin TK 1053 sefer sayılı uçuşu sonrasında İstanbul'dan Zagreb'e hareket ederek; yerel saatle saat 08.15'te Zagreb'de oluyoruz. Alanda hazır bulunan tur aracımız ve rehberimizle buluşarak Zagreb Şehir turu yapıyoruz. Turumuz esnasında Zagreb Katedralini, Kanlı Köprüyü, Demir Kapıyı, Hırvatistan Parlamentosunu, Başbakanlık Konutunu, Aziz Mark Katedralini, Loştrak Kulesini, Ban Jelacic Meydanını ve Dolac Pazarını gezip görüyoruz. Kent yürüyüşü şeklindeki turumuz sırasında öğle yemeği hizmeti de alıyor ve akşam saatlerinde otelimize geçiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



2 Gün: Zagreb - Zadar

Oteldeki açık büfe kahvaltı hizmetinden sonra Plitvice Milli Parkına doğru yola çıkıyoruz. yaklaşık 2 saatlik bir yolculuk sonunda Avrupa'nın en özel manzaralarına sahip ; yüzlerce şelaleyi barındaıran Milli Parkının sınırlarına giriyoruz. Burada yaklaşık 2 saatlik bir doğa yürüyüşü ve tekne turu sonunda turumuzu tamalayarak; öğle yemeği hizmeti alıyoruz. Yemek sonrasında Zadar  kentine doğru yola çıkıyoruz. Zadar kent merkezimizdeki turumuzda; Zadar Katedralini, Kalelarga Caddesini, Forum ya da Halk meydanı da denilen Kent meydanını,Azize Meryem Katedralini ve Kent duvarlarını gezip gördükten sonra otelimize geçiyoruz. Konaklama ve Akşam yemeği otelimizde. (270 km)



3 Gün: Zadar - Krka Milli Parkı - Sibenik- Torgir - Split

Oteldeki açık büfe kahvaltı hizmetinden sonra; Krka Milli Parkına doğru yola çıkıyoruz. Game of Thrones'ta Batı Manzaraları olan geçen (Landscape of the West) eşsiz güzellikteki Milli Park gezimizden sonra; Sibenik gezimize başlıyoruz. Game of Thrones'ta Braavos diye adlandırılan ve Titreyen Deniz ile Dar denizin birlşetiği yer olarak biline kent; dokuz özgür şehrin en genci ve güçlüsü olarak bilinir. Turumuzda kenti çevreleyen kale-adaları gördükten sonra Aziz James Katedralini , Aziz James Meydanını ve Belediye Sarayını geziyoruz. Muhteşem Rönesans knetini gezdikten sonra öğle yemeği hizmeti alıyor ve Torgir'e hareket ediyoruz. Eski kent merkezindeki kahve molası sonrasında Spilt'e hareket ediyoruzç Konaklama ve Akşam yemeği Split'te. (200km)



4 Gün: Split - Kliss Kalesi - Neum

Otelimizdeki açık büfe kahvaltı hizmetinden sonra Split gezimize başlıyoruz.Batı diyarının başkenti olan Kral toprakları olarak adlandırılan mekanın tümünün çekildiği kentte; en önemli anıtsal yapı Roma İmparatoru Diokletian'ın yazlık saray olarak yaptırdığı de Game of Thrones'ta Meereen Kenti olarak bilinen ve tüm Ejderhaların eğitildiği yer olarak sarayın bodrumları çekim alanları olarak kullanılmıştır. Buraları fotoğrafladıktan sonra; Meereen kenti olarak bilinen Kliss kentine doğru yola çıkıyoruz. Öğle yemeği hizmetinden sonra Kliss kalesi yürüyüşümüzü tamamlıyor ve konaklamak üzere Neum'a hareket ediyoruz. Konaklama ve Akşam yemeği otelimizde. (160km)



5 Gün: Neum - Dubrovnik - Trebinje

Otelimizdeki açık büfe kahvaltı hizmetinden sonra Dubrovnik'e gidiyoruz.Dubrovnik; Kralın toprakları olarak biline tüm çekimlerin geçtiği lokasyondur. Quarth şehri olarak bilinen çakimler de burada yapılmış olup; Lokrum Adası da çekimlerde kullanılmıştır. Gezimiz sırasında Pile kapısını, Kızıl Kaleyi(Lovrijenac Kalesini), Utanç merdivenlerini, Ston Surlarını, Ölümsüzler Evini (Minceta Kulesini), Rektör Sarayını, Saat Kulesini ve Aziz Vlaho Katedralini gezdikten sonra öğle yemeği hizmeti alıyoruz. Buradan Trsteno Arboretum adı verilen ve dizide Kral Topraklarının en güzel bahçesi olarak bilinen mekanı geziyoruz. Dolu dolu bir günün ardından Trebinje'ye geçiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde. (100km)



6 Gün: Trebinje - Mostar - Saraybosna

Otelimizdeki açık büfe kahvaltı hizmetinden sonra Mostar'a doğru yola çıkıyoruz. Poçitel köyünü gezdikten sonra Mostar merkeze varıyoruz. Ünlü Mostar Köprüsünü, Koski Mehmet Paşa Camiini ve İmareti gezip görüyoruz. Öğle yemeğini ünlü Jablanica'da alıyoruz. Neretva Köprüsünü de ziyaret ettikten sonra Saraybosna'ya doğru yola çıkıyoruz. varışımızı müteakip Panoramik şehir turunda Fuar alanını, Parlamento Binasını, Radyo Binasını, Ünlü Latin Köprüsünü, Belediye Binasını ve Sebil Meydanını görüyoruz. Başçaşıda alış veriş molası öncesinde kent yürüyüşü yaparak; Sonsuz Ateşi, Markale Pazarını ve Katolik katedralini geziyoruz. Konaklama ve Akşam yemeği otelimizde. (245km)



7 Gün: Saraybosna

Otelimizdeki kahvaltı hizmetinden sonra Vrelo Bosno'ya gidiyoruz. Bosna akarsuyunun 300 den fazla kaynağını içeren muhteşem alanın gezilmesinden sonra Umut tüneli, olarak bilinen müzeyi geziyoruz.  Öğle yemeğimizde ünlü Boşnak Böreği ve çevapi  ikram ediliyor.Aliya İzzetbegovic'in kabrinin de ziyaretinden sonra otelimize geçiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde. (100km)



8 Gün: Dönüş

Otelimizdeki açık büfe kahvaltı hizmetinden sonra; öğleye kadar serbest zamanımız oluyor. TK 1024 sefer sayılı uçağı ile 14.05'te Saraybosna'dan hareket ederek Türkiye saati ile 17.05'te İstanbul'da oluyoruz. Turumuz burada sona eriyor. Başka turlarda görüşmek üzere...



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 25.04.2024 09:29 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.