RAMAZAN BAYRAMI DÖNEMİ SIRBİSTAN & BOSNA HERSEK TURU THY İLE VİZESİZ Tur Programı

RAMAZAN BAYRAMI DÖNEMİ

SIRBİSTAN & BOSNA HERSEK TURU

THY ile

           VİZESİZ 3 Gece 4 Gün             

05 Haziran 2019

                                Belgrad (2) – Saraybosna (1)                                

 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – BELGRAD

İstanbul Yeni Havalimanı Dış hatlar Gidiş Terminalinde saat 05:30’da buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerini takiben Türk Havayolları’nın TK 1081 sefer sayılı uçağı ile saat 07:40’da Belgrad’a hareket. Varışımıza istinaden havalimanından ayrılıyor ve Belgrad panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Aziz Sava Katedrali, Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan görülecek yerler arasındadır. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Tuna Nehri Tekne Turuna katılabilirler.(10 Euro) Turumuz ardından otelimize transfer.

Sabah Kahvaltısı : Uçakta alınacaktır.
Öğle Yemeği : Ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği : Ekstra olarak alınacaktır.
Konaklama : Theater Hotel vb. / Zlatnik Hotel vb.
Para Birimleri : Sırbistan - Dinar



2 Gün: BELGRAD – SREBRENITSA – SARAYBOSNA

Sabah kahvaltısından sonra Saraybosna’ya doğru yola çıkıyoruz. Dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Bosna Savaşı sırasında son yüzyılın en büyük kıyımlarından birinin yaşandığı, binlerce Boşnak‘ın katledilip toplu mezarlara gömüldüğü Srebrenitsa Katliamı şehitlik turuna katılabilirler (15 Euro). Turun ardından Saraybosna’ya devam ediyoruz. Varışımıza istinaden Saraybosna şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Avrupa’nın en müstesna çarşısı baş çarşı gezisi, Osmanlı döneminden beri faaliyete devam eden Kurşunlu Medresesi, Hüsrev Bey Camii,  Saat Kulesi,  Katolik Katedrali, Ortodoks Kiliseleri, Musevi Sinagogu, 1. Dünya Savaşı’nın çıktığı Latin Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Han’a atfedilen Fatih Camisi görülecek yerler arasındadır. Panoramik şehir turumuzu sönmeyen ateşte tamamlayacağız. Ardından konaklama yapacağımız otelimize geçiyoruz.

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği : Ekstra olarak alınacaktır.
Konaklama : Dubai Hotel vb.
Para Birimleri : Bosna Hersek – K. Mark



3 Gün: SARAYBOSNA – MOSTAR

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği öğle yemekli Mostar – Blagaj - Poçitel turuna katılabilirler (55 Euro). Mostar turumuzun en ilgi çekici yerlerinden biri, Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen Mostar köprüsü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkılmıştı fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Mostar köprüsünün ardından Koski Mehmet Paşa Camii'ni görüyoruz. Ardından Poçitel’e doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde Blagaj Tekkesi turumuzu gerçekleştiriyoruz. Daha sonrasında devam edip tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köyü olarak bilinen Poçitel’i ziyaret ederek 16.yy.da Osmanlı tarafından yapılan binaları görüyoruz. Tur sonrası Saraybosna’ya dönüyoruz. Akşam dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği yemekli müzikli iki adet içecekli Boşnak Gecesi Turuna katılabilirler.(40 Euro)

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında extra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği : Ekstra olarak düzenlenecek Boşnak Gecesi turunda alınacaktır.
Konaklama : Dubai Hotel vb.
Para Birimleri : Bosna Hersek – K. Mark



4 Gün: SARAYBOSNA – İSTANBUL

Sabah kahvaltısının ardından odaların boşaltılması ve serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Vrelo Bosna-Savaş Tüneli turuna katılabilirler.(Girişler Dahil 25 Euro) Bu turumuzda ilk olarak yakın geçmiş zamanda yaşanan iç savaşta şehrin kuşatma sırasında hayata bağlanmasını sağlayan savaş tünelini ve müzesini ziyaret ediyoruz. Tünelin ziyarete açık kısmını görme şansına sahip olacağımız ziyaretimizde, izleyeceğimiz video ile duygusal anlar yaşayacağız. Savaş tüneli ziyaretimizin ardından Vrelo Bosna'yı ziyaret ediyoruz. İgman Dağı'nın eteklerinde yer alan ve Bosna Nehri'nin kaynağını oluşturan Vrelo Bosna, yeşilin her tonunu bir arada bulabileceğiniz, dereler, şelaleler ve göletlerden oluşan inanılmaz güzellikte doğal bir parktır. Turun ardından Saraybosna Havalimanı’na transfer. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından, Türk Havayolları’nın TK 1026 sefer sayılı uçağı ile saat 21:10`da İstanbul’a hareket. Yerel saat ile 00:05’de İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

Tüm Türkiye ve Kıbrıs’dan bağlantı imkanı

İç hat bağlantılar için sınırlı kontenjan bulunmakta olup, müsaitlik alınması gerekmektedir.

İç hat bağlantı detayları 1 gün önce 1 gün sonra olabilir.

 


İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 19.04.2024 21:35 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.