KURBAN BAYRAMI DÖNEMİ ARNAVUTLUK MAKEDONYA KOSOVA TURU 4 GECE Tur Programı

KURBAN BAYRAMI DÖNEMİ

ARNAVUTLUK MAKEDONYA KOSOVA TURU

THY ile

VİZESİZ

12 Ağustos 2019

Priştine – Üsküp (2) – Kalkandelen – Bitola – Ohrid (2) – Tiran

                                                                                                                                    

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: İstanbul – Priştine – Prizren – Üsküp

İstanbul Yeni Havalimanı dış hatlar kontuarında Türk Havayolları check-in kontuarı önünde saat 04.00’da buluşma bagaj ve pasaport işlemlerini takiben Türk Havayolları TK 1017 tarifeli seferi ile 07.35’de Priştine‘ye hareket saat 08.10’da varışımızı takiben pasaport işlemlerimiz yaptırıp, panoramik Priştine turumuz için havalimanından ayrılıyoruz. Havalimanında bizleri bekleyen transfer aracı ile tarihi 15 asır geriye kadar giden bu güzel şehri tanıtan panoramik bir şehir turu yapacağız. Panoramik turumuz esnasında 19. yüzyıldan kalma Saat Kulesi, Kosova Müzesi, Osmanlılar’ ın 15. yüzyılda yaptırdığı Fatih Sultan Mehmed Külliyesi, Yaşar Paşa Camii ve 1389 Kosova Muharebesi sonucu burada öldürülmüş Osmanlı Padişahı I. Murad Hüdavendigâr’ın türbesi ziyaret edeceğimiz yerler arasında. Ardından ekstra olarak düzenlenecek olan Prizren şehrine hareket ( 35 Euro ) ve 1 saatlik kısa bir yolculuktan sonra Prizren’e varış. Osmanlı’dan birçok eserin bulunduğu Kosova’nın diğer önemli merkezi olan Prizren’ de yapacağımız şehir turunda Halveti Tekkesi, Gazi Mehmet Paşa Hamamı, Osmanlı mezarlığı, dönem mimarisinin en güzel örneklerinden Sinan Paşa Camii, savaşın yıkıcı etkilerini hâlâ görebileceğiniz Sırp mahallesi ve Roma döneminden kalan Şehir Kalesi göreceğimiz yerler arasındadır. Tur sonrası Üsküp’e hareket ediyoruz. Konaklama Üsküp otelimizde.

Sabah Kahvaltısı : Uçakta alınacaktır.
Öğle Yemeği : Ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği : Ekstra olarak alınacaktır.
Konaklama : Continental Hotel vb. – Üsküp
Para Birimleri : Makedonya - Denar



2 Gün: Üsküp

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Üsküp panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın da doğum yeri olan Üsküp’te göreceğimiz yerler arasında Yahya Paşa Camii, Saat Kulesi, Türk Çarşısı, İsa Bey Camii, Mustafa Paşa Camii, Murat Paşa Camii, Kapan Hanı, Sulu Han, Davut Paşa Hamamı, Taş Köprü bulunmaktadır. Vardar Nehrinin kıyısından ve nehrin öteki tarafında bulunan Türk ve Yahudi mahallelerini seyrederek yürüyoruz. Bu yürüyüşümüzde Makedonya Meydanı’nı, Osmanlı Köprüsü’nü ve Davut Paşa Hamamı’nı dışarıdan göreceğiz. Ardından Türk Çarşısı’na gidiyor ve Türk Çarşısı’ndaki tarihi eserleri görmeye başlıyoruz. Göreceğimiz bir diğer yapı olan ve eski Türk Çarşısı içinde yer alan 1550 tarihli Kurşunlu Han’ı geziyoruz. Osmanlı döneminde 17 Han binası inşa edilmiş olan Üsküp’te, günümüzde 3 han binası kalmıştır. 15.yy’ın ikinci yarısında inşa edilmiş Sulu Han ve Kapan Hanı’nı ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimizin ardından Türk Çarşısı’nda alışveriş için serbest zaman verilecektir. Şuşka biberi, ustrumca yer fıstığı, çarıklar alabileceklerimiz arasında yer alıyor. Şehir turu sonrası dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Matka Kanyonu & Vodna Dağı turumuza katılabilirler (Sandal Gezisi ve Vrelo Mağara Girişi Dahil 35 Euro). Tur sonrası otelimize transfer.

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği : Ekstra olarak alınacaktır.
Konaklama : Continental Hotel vb. – Üsküp
Para Birimleri : Makedonya - Denar



3 Gün: Üsküp – Kalkandelen – Ohrid

Otel’de alacağımız sabah kahvaltısı sonrası Ohrid’e hareket ediyoruz. Yol üzerinde büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Makedonya’nın en büyük üçüncü kenti Tetova’yı (Kalkandelen) ziyaret ediyoruz. 1495 yılında iki kız kardeşin desteğiyle yapılmış, duvarları rengârenk süslenmiş görkemli Alaca Cami’yi gördükten sonra yolumuza devam ediyoruz. Ohri Kalesini panoramik olarak otobüsten görüyoruz. Ohri’ye varış ardından yapacağımız kısa bir yürüyüş ile Ohri Camii, Ohri Çarşısı, Safranbolu evlerini andıran mimarisi ile Eski Osmanlı Evleri, Aya Sofya ve Aziz Kaneo Kiliseleri ve balkanların en büyük ve en popüler göllerinden biri olan Ohri gölü görülecek yerler arasındadır. Burada vereceğimiz serbest zamanda dünyaca ünlü Ohrid İncisi satın alma imkânı bulabilirsiniz. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Ohrid Tekne Turuna katılabilirler (10 Euro) Ardından otelimize transfer. Akşam arzu eden misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra düzenlenecek olan Makedonya Taverna Gecesinde hem Makedonya’nın yerel yemeklerini tatma, hem de Makedon Müzikleri ve Folklor gösterileri ile Makedonya kültürünü yakından tanıma fırsatına sahip olacakları Makedon Gecesi Turu’na katılabilirler. (30 Euro / Yemek + 1 İçecek dâhildir.) Geceleme Ohri’de otelimizdedir.

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği : Ekstra olarak alınacaktır.
Konaklama : Continental Hotel vb. – Üsküp
Para Birimleri : Makedonya - Denar



4 Gün: Ohrid – Resne – Bitola (Manastır)

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Resne Bitola (Manastır) ve St. Naum turumuza katılabilirler. (Sandal Gezisi ve Girişler Dahil 55 Euro) Turumuza önce Resne’de bulunan ve İttihat-Terakki’nin en ünlü 3 simasından biri ve Türk Yunan savaşındaki faydaları nedeni ile üne kavuşan Resne’li Niyazi’nin Sarayını panoramik olarak görüp yolumuza devam ediyoruz. Bitola’ya varışımıza müteakip yapacağımız panoramik turda, Yeni Cami, Türk Çarşısı, (Elveda Rumeli dizisindeki tarihi sokaklar), Kapalı Çarşı, İshakiye Paşa Cami ve Saat Kulesi’ni görüyoruz. Ardından Şirok Sokak olarak adlandırılan Bitola çarşısında yürüyüş yapıp, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Atatürk’ün okuduğu askeri idadiyi görüyoruz. Ardından St. Naum turumuzu gerçekleştirip otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği : Ekstra olarak alınacaktır.
Konaklama : Continental Hotel vb. – Üsküp
Para Birimleri : Makedonya - Denar



5 Gün: Ohrid – Tiran – İstanbul

Sabah otelde kahvaltı sonrasında Tiran’a hareket ediyoruz. Varışımıza istinaden Tiran şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuz esnasında Ethem Bey Camii, tarihi Saat Kulesi, Ulusal Müze, Opera ve Bale Binası, Parlamento ve Başbakanlık Binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve İskender Bey Meydanı göreceğimiz yerlerden bazılarıdır. Turumuz sonrası havalimanına transfer. Türk Hava Yolları’nın TK1078 sefer sayılı uçağı ile saat 20:55’de İstanbul’a hareket. Saat 23.40’da İstanbul’a varış.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 19.04.2024 03:08 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.