TRAKYA TURU KAKAVA ŞENLİKLERİ’NE ÖZEL Tur Programı

TRAKYA TURU KAKAVA ŞENLİKLERİ’NE ÖZEL

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: ANKARA-İĞNEADA

Saat 22.00'da Sıhhiye Sezenler Sokak Atatürk Lisesi önünden hareket ederek, gerekli molalar ile sabah saatlerinde İğneada'ya varıyoruz.



2 Gün: KIYIKÖY-İĞNEADA-BEĞENDİK-LONGOZ- DEMİRKÖY

Sabah kahvaltıdan sonra Rumca ismi midye olan Kıyıköy gezimize başlıyoruz. Pabuç ve Kazan derelerinin ortasında yeşille mavinin kucaklaştığı Kıyıköy'den Karadeniz seyri sonrası 9.yy Bizans Kaya Kiliselerinin güzel bir örneği olan Aya Nicole Manastırı'nı (Kaya oyma manastır) görüyoruz. Kıyıköy gezimizi tamamlayıp İğneada'ya doğru yola çıkıyoruz.Tarihi Liman Köy Deniz Feneri'ni görme imkânı buluyoruz. Bulgaristan sınırındaki Beğendik Köyü ziyareti ardından İğne Ada'ya dönüp longoza hareket ediyoruz. Longoz (Su basar) tipi ormanlık alanı; Kışları sularla kaplanan ormanlık alan anlamına gelir. Dünyada Amazon, Afrika Kongo Havzası, Türkiye'mizde de İğne Ada'da ve Karasu'da bulunmaktadır. Ulusal ve Avrupa ölçeğinde korunabilmiş en önemli su basar (longoz) ormanının yer aldığı İğne ada Bölgesi içerdiği farklı eko sistemleriyle yöredeki birçok hayvan türü için kaliteli ve farklı yaşam alanları oluşturmaktadır. Eşsiz bir doğaya sahip longozun gezilmesi ardından öğle yemeği molası veriyoruz. Yemekten sonra Dupnisa Mağarası'na hareket ediyoruz. Istranca Ormanlarının arasından keyifli bir yolculukla Yeraltı Cenneti olarak bilinen ve Trakya'nın turizme açılmış tek mağarası olan Dupnisa'ya varıyoruz. Mağaranın gezilmesi ve fotoğraf çekimi ardından akşam yemeği ve konaklama için otelimize hareket ediyoruz.



3 Gün: EDİRNE-KARAAĞAÇ-PAZARKULE-KAKAVA ŞENLİKLERİ-KIRKLARELİ



Sabah kahvaltıdan sonra Edirne şehir turumuza başlıyoruz. İlk durağımız Karaağaç Bölgesi, sonrasında ise Tunca ve Meriç nehirleri üzerinden Karaağaç Bölgesi'negeçip, Yunanistan Sınır Kapımız olan Pazar Kule Sınır Kapısı'na varıyoruz. Sınır kapısının görülmesi ardından Karaağaç merkeze hareket edip, Karaağaç Tren İstasyonu ve Lozan Anıtı'nı gezip, ardından Trakya Üniversitesi tarafından restore edilerek günümüzde Sağlık Müzesi olarak hizmet veren II. Beyazıt Külliyesi, Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi, Adalet Kasrı'nı geziyoruz. Ardından Mimar Sinan'ın ''Ustalık Eserim'' dediği Selimiye Camii ve Bedestenini gezip öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. 3 Şerefeli Cami; Makedonya Kulesi ve Arkeolojik Park gezileri sonrası vereceğimiz serbest zamanın ardından rehberimizin belirleyeceği saate kadar şenlikleri izliyoruz. Şenliklerin bitimine yakın toplanıp konaklama için otelimize hareket ediyoruz.         

ÖNEMLİ NOT:Kakava şenlikleri gece yapılmaktadır. otele dönüş saati biraz geç olacaktır. Akşam vaktinden itibaren şenliklerde olunacağı için akşam yemeği bu gün için fiyata dahil edilmemiştir.



4 Gün: KAKAVA ŞENLİKLERİ-KIRKLARELİ-BABAESKİ-LÜLEBURGAZ-TEKİRDAĞ-ÇORLU-ANKARA

Sabah erken saatte kalkıp Kakava Şenlikleri'nin ikinci gün etkinliklerini izlemek üzere Tunca Nehri kenarına gidiyoruz. Sabahın ilk saatlerinde  nehir kenarında yapılan müzik ve danstan oluşan şenliklerin içinde bulacağız  kendimizi. Bize en ilginç gelecek bu kısımda; Edirneli Roman kızlarımızı Tunca Nehri'ne girerken fotoğraflamak olacak. Akşamdan yazıp hazırladığımız dileklerimizi  burada Tunca Nehri'yle buluşturuyoruz. Sonrasında otelimize hareket ediyoruz otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Kırklareli'ni  gezmeye başlıyoruz. Kırklareli müzesi Hızırbey Camii ve Bedesteni, Kırklar Şehitliği burada göreceğimiz yerler arasında bulunuyor. Sonrasında ise Babaeski'ye hareket ediyoruz burada ise Cedit Ali Paşa Camii ve Sinan Köprüsü gezimizi tamamlayıp Lüleburgaz'a geçiyoruz. Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi gezisi sonrası Tekirdağ'a gidiyoruz. Açık olduğu takdirde Namık Kemal Evi'ni geziyoruz. Tekirdağ'da vereceğimiz öğle yemeği molasının keyifli gezimizi sonlandırmak üzere Ankara'ya hareket edip, gerekli molalarla akşam saatlerinde Ankara'ya varıyoruz. 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

22:00 Sıhhıye Sezenler Sokak Atatürk Lisesi Önü
 
22:05 Milli Kütüphane Otobüs Durakları Önü
 
22:10 Söğütözü Armada Önü
 
22:15 Bilkent Köprüsü Altı
 
22:20  Ümitköy Etimesgut Girişi Otobüs Durakları ( Üst Geçit Altı )
 
22:30 İstanbul Giyim Dünyası Önü Dönüş Güzergahında Misafirlerimiz; Yeni Yapılan Üst Geçit İle Giyim Dünyası'na Geçebilir veya Şaşmaz Shell Benzinlik'te İnebilirler.
 
22:45 Eryaman Optimum Avm Karşısı
 
 


İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 16.04.2024 18:26 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.