VAN GÖLÜ EKSPRESİ İLE VAN KARS ERZURUM TURU Tur Programı

4 GECE 5 GÜN (1 GECE TREN - 3 GECE OTEL KONAKLAMASI)

 

YARIM PANSİYON

 

TREN & UÇAK BİLETLERİ DAHİL

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: Buluşma ve Hareket

Siz değerli misafirlerimizle saat 09:30' da Ankara tren garında buluşma. Van Gölü Ekspresi'nin yataklı vagondaki kompartımanlarına yerleşme. Dileyen misafirlerimiz trenin restoran kısmından faydalanabilirler. Yaklaşık 26 saat sürecek yolculuğumuz 10:55’ te başlayacak. Güzel doğa görüntüleri ve kar manzaralı eşliğinde Anadolu içlerinde yol alacaksınız.



2 Gün: Tatvan – Ahlat Selçuklu Mezarlığı – Gevaş - Halime Hatun Türbesi – Akdamar Adası

Yol boyunca İç Anadolu’nun bozkırları dahil her yerde şahane manzaralar olsa da en güzelleri sabahın ilk saatlerinde Murat Nehri’nden geçişi ve Muş Ovası’nın doğal güzelliğini seyretmeyi ihmal etmeyin. Öğle saatlerinde Tatvan’a varışımızın ardından alanda bekleyen aracımız ile gezimize başlıyoruz. İlk olarak Ahlat Selçuklu Mezarlığını ziyaret ediyoruz. Ahlat Selçuk Mezarlığı UNESCO Dünya Mirası asil listesinde yer almakta ve bünyesinde barındırdığı tarihi eserlerle açık hava müzesini andırmaktadır. Gezimizin ardından öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Yemek sonrasında Gevaş ilçesinde ki Halime Hatun Türbesi ve Selçuklu Mezarlığı'nı görüp Akdamar’a keyifli bir tekne yolculuğu yapıyoruz. Dış yüzeyindeki İncil ve Tevrat konulu kabartmaları ile dikkat çeken Akdamar Kilisesi’ni gezip, adada bir gezinti yapıyoruz. Tekne ile Gevaş’a dönüş. Otelimize hareket. Akşam yemeği ve konaklama Van'daki otelimizde.



3 Gün: Tuşpa Van Kalesi - Muradiye Şelalesi - İshakpaşa Sarayı - Kars Şehir Gezisi

Otelde yapacağımız kahvaltı sonrasında Eski Van şehrini ve burada bulunan Tuşba Antik Kenti’ni geziyoruz. Ardından Doğubeyazıt'a hareket. Yol güzergahı üzerinde yer alan seyrine doyum olmayan Muradiye Şelalesine varış. Sonrasında ise birçok efsaneye konu olmuş Ağrı Dağı manzarası eşliğinde İshakpaşa Sarayı'na gidiyoruz. İshakpaşa Sarayı'nı rehberimiz ile gezerken muhteşem taş işçiliğine hayran kalacaksınız. Gezimizi tamamladıktan sonra öğle yemeği molası vereceğiz. Molamızın ardından Kars’ a hareket ediyoruz. Kars Kalesi, Taş Köprü, Kars Müzesi ve Alexander Nevski Kilisesi(Fethiye Cami)’nin rehberimiz eşliğinde gezilmesi. Konaklama Kars’ da ki otelimizde. 



4 Gün: Ani Harabeleri - Buz Tutmuş Çıldır Gölü - Kızaklarla Buz Üstünde Gezi - Âşıklar Atışması - Azeri Kültürü

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası Ani harabelerine hareket ediyoruz. Ermenistan sınırımızı çizen Arpaçay’ının dibinde bulunan;  Ermeni ve Selçuklu kültürüne ait anıtsal yapılarıyla ünlü kentte; Katedrali, Surp Kirkor ve Surp Pirgiç (Keveli Kilise) Kiliselerini, Menücehr Camini ve Kervan sarayı’nı geziyoruz. Ardından Çıldır Gölü' ne hareket ediyoruz. Yolumuz üzerinde bulunan peynirleri ile ünlü Malakan ve Yalınçay köylerini panaromik olarak görüyoruz. Gerçek üstü izlenimi veren bu durağımızda yaklaşık 2000 metredeki buz tutmuş Çıldır Gölü’nde buzları kırarak yapılan balık avı safarisini izleyeceğiz. Tutulan balıkları birlikte yiyeceğiz. Yüzeyinde; kızakla kayan, cirit oynayan, faytona binen, ata binen ve balık tutan insanları fotoğrafladıktan sonra otelimize hareket ediyoruz.  Akşam yemeği sonrasında dileyenlerle Kars âşıklar atışması katılıyoruz. Konaklama  Kars’ da ki otelimizde.



5 Gün: Sarıkamış - Erzurum - Palandöken - Dönüş Yolculuğu

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında otelden çıkış işlemlerimizi yapıyor ve Sarıkamış’a hareket ediyoruz. Sarıkamış Şehitleri Anıtı ziyaretimizi yaptıktan sonra Kayak Merkezine gidiyor ve burada bir süre serbest zaman veriyoruz. Dileyenler telesiyej ile 1. zirveye doğru çıkabilir ve sıcak bir şeyler içebilirler. Serbest zaman sonrasında Erzurum’a hareket ediyoruz. Yolumuz üzerinde Çobandede Köprüsü’nü ziyaret edeceğiz. Erzurum’da ilk durağımız meşhur Cağ Kebabı olacak. Öğle yemeğimizden sonra Yakutiye Medresesi ile Erzurum gezimize başlıyoruz. Ardından Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese ve Ulu Cami ziyaretimizi yapacağız. Bu ziyaretlerimizin ardından otantik Erzurum Evinde çay ve kahve molası veriyoruz. Günümüzü meşhur oltu taşı ve bu taştan yapılma eserleri görüp alışveriş yapabileceğimiz Taş Han ziyaretimiz ile sonlandırıyoruz. Erzurum Havalimanı’ na hareket ediyor, Bilet ve bagaj işlemleri sonrasıda Ankara'ya seyahat..



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 24.04.2024 16:36 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.