YILBAŞI BÜYÜK BALKANLAR TURU 8 GÜNDE 8 ÜLKE Tur Programı
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL / SELANİK

Akşam saat 21.00 da Kadıköy evlendirme dairesi, 21.30 da Gayrettepe Avantgarde Otel önü ve 22.00 da Bakırköy Ömür Plaza önünden hareket ile yola çıkıyoruz. (Kalkış saatlerinden en geç yarım saat önce belirtilen yerlerde bulunmanız gerekmektedir.) Yaklaşık 2,5 saatlik yolculuğun ardından varışımızda gümrük ve pasaport işlemlerinin tamamlanması ve ardından Yunanistan’a geçerek, Xanthi (Dedeağaç), Komotini (Gümülcine), Alexandropouli (İskeçe) ve Kavala üzerinden Selanik’e yol alıyoruz



2 Gün: SELANİK KAVALA

Kavala yakınlarında vereceğimiz molayı takiben sabah saatlerinde Selanik’e varıyoruz. Selanik’in kafeleri ve mağazaları ile meşhur Aristotales meydanında sabah kahvaltısı ve şehri tanıma için verilecek serbest zaman sonrasında otobüsle yapacağımız panoramik şehir gezimizde; Beyaz Kule, Büyük İskender heykeli, Döner Kule, Uluslarası Fuar alanı, Osmanlı Hamamı, Osmanlı Cami, Bedesten, Yunanistan Makedonya’sı Başkanlık Sarayı ve Yunanistan’ın en büyük Kilisesi olan Aya Dimitros Kilisesi görülecek yerler arasındadır.Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Atatürk’ün doğduğu ve yaşadığı evi ziyaret ettikten sonra şehir merkezinde serbest zaman sonrasında otelimize transfer ve geceleme otelimizde. Dileyen misafirlerimiz extra olarak rehberinizin düzenlediği Yunan Taverna turumuza katılabilirler ( 35 Euro ).



3 Gün: SELANİK / OHRİD ( MUTLU YILLAR )

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrası otelimiz çıkış işlemlerinin yapılmasının ardından Makedonya’ya doğru hareket ediyoruz yol üzerinde rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği girişler dâhil Bitola (Manastır) (10 Euro) turumuza katılabilirsiniz. Bitola’ya varışımıza müteakip yapacağımız panoramik turda, Yeni Cami, Türk Çarşısı, (Elveda Rumeli dizisindeki tarihi sokaklar), Kapalı Çarşı, İshak Paşa Cami ve Saat Kulesini görüyoruz. Ardından Şirok Sokak olarak adlandırılan Bitola çarşısında yürüyüş yapıp, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Atatürk’ün okuduğu askeri idadiyi görüyoruz. Turumuz sonrasında Ohrid’e hareket ediyoruz varışımıza istinaden Ohrid turumuza başlıyoruz. Ohrid Camii, Ohrid Çarşısı, Safranbolu evlerini andıran mimarisi ile Eski Osmanlı Evleri, Aya Sofya ve Aziz Kaneo Kiliseleri ve balkanların en büyük ve en popüler göllerinden biri olan Ohrid gölü görülecek yerler arasındadır. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından düzenlenecek olan Ohrid’i birde göl üzerinden görmek içi tekne turuna katılabilirler (10 Euro). Otelimize yerleşme. Konaklama Ohrid’deki otelimizdedir. Dileyen misafirlerimiz için rehberimizin düzenleyeceği gece iki adet içkili, yemekli ve müzikli Makedon gecesi (65 Euro) programına katılabilirsiniz



4 Gün: OHRİD / TİRAN / BUDVA

Sabah oteldeki kahvaltımızın ardından Arnavutluk’a doğru hareket ediyoruz yol üzerinde dileyen misafirlerimiz ile rehberinizin extra olarak düzenleyeceği St.Naum turumuza katılacağız (Girişler Dahil 20 Euro).Turumuz sonrasında Arnavutluk’un başkenti olan Tiran’a hareket varışımıza istinaden şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. 1614'te Süleyman Paşa tarafından imar edilen ve 1920'de Arnavutluk'un başkenti olan bu güzel şehri tanıtan, panoramik bir tur gerçekleştireceğiz. Turumuz esnasında Ethem Bey Camii, tarihi Saat Kulesi, Ulusal Müze, Opera ve Bale Binası, Parlamento ve Başbakanlık Binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Rahibe Teresa Heykeli ve İskender Bey Meydanı göreceğimiz yerlerden bazılarıdır. Daha sonrasında devam ederek Karadağ ( Montenegro ) cennet sahil şeridindeki Budva’ya varışa müteakip panoramik şehir turumuzu yapıyoruz ve konaklama Budva’daki otelimizde.(Budva konaklaması bölge yoğunluğuna göre değişebilir )



5 Gün: BUDVA / KOTOR / DUBROVNİK / MOSTAR / SARAYBOSNA

Sabah oteldeki kahvaltımızın ardından Adriyatik Sahili'ndeki olağanüstü manzaralı yollardan geçerek Kotor Körfezi'nin içinde yer alan Kotor'a varış. Kotor'da Eski Şehir, Aziz Tripun ve Nikola Kiliseleri ve tarihi Saat Kulesi göreceğimiz yerlerden bazıları devam ederek yol üzerinde rehberinizin extra olarak düzenleyeceği Hırvatistan’ın tatil cenneti Dubrovnik turumuza katılabilirler.(30 Euro) Dubrovnik panoramik şehir turunu gerçekleştiriyoruz. Tur esnasında, UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınmış eski şehir meydanını yürüyerek geziyoruz. Kuleler, muhteşem surlar, 14. yy.dan kalma ve dünyanın en eski eczanesine de ev sahipliği yapan Francis Manastırı, Rector Sarayı, şehir kapıları, kuleler ve diğer önemli yapılar görülecektir ardından Mostar’a doğru hareket ediyoruz Mostar şehir turunda göreceğimiz yerler arasında Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen Mostar köprüsü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkılmıştı fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Mostar köprüsünün ardından Koski Mehmet Paşa Camii'si bulunmaktadır. Tur sonrasında Bosna Hersek’in başkenti olan Saraybosna’ya hareket ediyoruz. Varışımızı takiben, yapacağımız Saraybosna Panoramik Şehir turumuz esnasında, Avrupa’nın en müstesna çarşısı baş çarşı gezisi, Osmanlı döneminden beri faaliyete devam eden Kurşunlu Medresesi, Hüsrev Bey Camii,  Saat Kulesi,  Katolik Katedrali, Ortodoks Kiliseleri, Musevi Sinagogu, 1. Dünya Savaşı’nın çıktığı Latin Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Han’a atfedilen Fatih Camisi görülecek yerler arasındadır. Panoramik şehir turumuzu sönmeyen ateşte tamamlayacağız. Şehir turu sonrası otelimize transfer, oda dağılımı, yerleşme ve geceleme otelimizde.



6 Gün: SARAYBOSNA / SREBRENİTSA / BELGRAD

Sabah kahvaltımızın ardından Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a hareket ediyoruz. Yol üzerinde dileyen misafirlerimiz ile ( 15 Euro ) Bosna Savaşı sırasında son yüzyılın en büyük kıyımlarından birinin yaşandığı; binlerce Boşnak‘ın katledilip toplu mezarlara gömüldüğü, Srebrenitsa Katliamı'nın şehitlik ziyareti sonrası Belgrad’a hareket ediyoruz. Varışımıza istinaden canlılığın ve hareketliliğin sembolü ve Avrupa’nın en eski kentlerinden biri olan Belgrad şehir turumuza başlıyoruz. Bin yıl anıtı, Sava Nehri'nin Tuna'ya katıldığı noktada Fatih Sultan Mehmed'in uğruna yaralandığı ama fethinin Kanuni Sultan Süleyman'a nasip olduğu Osmanlı donanmasının ikmal merkezlerinden Belgrad Kalesi, Kale Meydanı, Taş Meydan, Askeri Müze, Şehit Ali Paşa'nın türbesi, Bayraklı Camii görülecek yerler arasındadır. Otelimize transfer ve serbest zaman.



7 Gün: BELGRAD / ÜSKÜP

Sabah kahvaltımızın ardından Makedonya’nın başkenti Üsküp’e hareket ve şehir turumuza başlıyoruz. Üsküp girişinde Bit Pazarı, Sultan Murat Cami, İsa Bey Cami, Üsküp Adliyesi ilk olarak otobüsten göreceğimiz yerler arasındadır.  Şehir merkezine varışımıza müteakip yapacağımız Panoramik Üsküp yürüyüş turumuza Yeni Üsküp’ten başlıyoruz. İlk olarak şu an müze olarak kullanılan Eski Tren İstasyonunu görüyoruz. Yürüyüş turumuza dünyaca tanınmış ünlü yardımsever Rahibe Teresa adına yapılan anı evi ile devam ediyor ve Üsküp 2014 Projesi adı ile Üsküp’ün çehresini değiştiren ve değiştirecek eserleri görüyoruz. Bu eserlerin en başında yapımı Eylül 2011’de tamamlanmış Büyük İskender Heykeli bulunmaktadır. Ardından II.Filip Heykeli, Arkeoloji Müzesi, Zafer Takı, Çar Samuel Heykeli ve 1.Justinyanus Heykeli bu proje dahilinde göreceğimiz diğer eserlerdir. Üsküp’ün Sembolü olan Osmanlı döneminde yapılmış olan Taş Köprü üzerinden Vardar Nehrini geçerek Eski Üsküp bölgesine geçiyoruz. Burada öğlen yemeği ve alışveriş için vereceğimiz serbest zaman sonrasında rehberimizin göstereceği buluşma yerinde toplanıp panoramik yürüyüş turumuza devam ediyoruz. Türk Çarşısı içindeki Osmanlı mimarisindeki sokaklardan yürüyerek, keyifli bir yürüyüşle, Davutpaşa Hamamı, Kapan Han, Çifte Hamam, Sulu Han’ı, Kurşunlu Han, Mustafa Paşa Cami, Üsküp Kalesi (Dışarıdan) Kalenin hemen yanından Vardar Nehrini ve Üsküp’ün mahallelerini tepeden görerek otobüsümüze binip otelimize hareket ediyoruz. Geceleme otelimizde.



8 Gün: ÜSKÜP / SOFYA / İSTANBUL

Sabah kahvaltı sonrasında otelimiz çıkış işlemlerinin yapılması ardından sonrasında Sofya’ya hareket ediyoruz. Yaklaşık 2 saatlik bir yolculuk ardından Deve Bayrı sınır kapısında Makedonya ve Bulgaristan pasaport ve gümrük işlemleri ardından yaklaşık iki saatlik bir yolculukla Bulgaristan’ın Sofya’ya varışımıza müteakip, yapacağımız şehir turunda; St. Nedelya Kilisesi, Rotunda Klisesi, Rus Kilisesi, Aya Sofya Kilisesi, Aleksandır Nevski Katedrali, Başbakanlık ve Parlemento binaları ile Sofya Üniversitesi ve ulusal kültür sarayı ve Mimar Sinan tarafından tasarlanan Banyabaşı Camii görülecek yerler arasındadır. Öğlen yemeği ve şehri tanımak için vereceğimiz serbest zaman sonrasında İstanbul’a hareket. Plovdiv yakınlarında vereceğimiz mola ile Kapıkule Sınır Kapısı’nda Gümrük ve pasaport işlemleri ardında Türkiye’ye giriş ve güzergâh üzerinde vereceğimiz molayı takiben gece yarısı İstanbul’a varış ve turumuzun sonu. Bir sonraki turumuzda görüşmek dileği ile…



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 25.04.2024 20:51 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.