BEYPAZARI ABANT GÖLCÜK TURU Tur Programı

Beypazarı Abant Gölcük Turu

 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
Beypazarı - Abant Milli Parkı - Gölcük Milli Parkı

Gerekli molalarımız ve inozü vadisinde alacağımz serpme kahvaltıdan sonra (ekstra 150 tl )birlikte Ankara'nın güzide ilçelerinden biri olan ve eski Türk Evi yapısını günümüze kadar getirmeyi başarmış olan Beypazarı'na gidiyoruz. Burada tarihi çarşı bir diğer ismi ile Aleaddin caddesini geziyor tarihi konakları görüyor akabinde tarihi Suluhan'ı görüyor ve yöreye özgü gümüş sanatını tanımak için gümüşçüler çarşısına gidiyoruz. Ardınan Beyazarı'na özgü Beypazarı kurusu ve kendine has ürünlerinden  satın alabilmeniz adına kısa bir serbest zaman veriyoruz. Sonrasında Nallıhan üzerinden Kuş Cenneti ve Hasan Polatkan Gölü manzaraları eşliğinde 4 mevsim farklı güzelliklere sahip bir cennet coğrafyaya Abant’a doğru yola çıkıyoruz. mangal keyfi öğle yemeğimiz sonrasında (Ekstra) dileyen konuklarımız Abant Milli Parkı'nın masalsı atmosferinde doğa yürüyüşleri yada fayton sefası yapabilir ve ata binebilirler. Akabinde yöresel ürün satın alabilirsiniz. Burada ki gezimizin ardından Gölcük Tabiat Parkına gidiyoruz. Bolu ilinin nadide mesire alanlarından olan Gölcük Tabiat Parkı 1200 rakımı ile sizleri bol oksijenin göbeğine atacaktır. Bünyesinde barındırdığı Orman Genel Müdürlüğü'nün ahşap evinin görüntüsü tabiatla birleşerek sizlere iyi bir ressamın elinden çıkmış tablo görüntüsünü andıracaktır. Özellikle fotoğraf çekmeyi seven misafirlerimizin deklanşöre basmaktan kendini alamayacağı yerlerden birisi olacaktır. Rehberimiz tarafından çevrenin tanıtılmasının ardından sizleri doğayla baş başa bırakıyoruz. Dileyen misafirlerimiz yürüyüş yapabilir yorgunluğunu kır kahvesinde dinlenerek atabilirler ayrıca yürümeyi tercih etmiyorsanız golf arabası kiralayarak çevreyi gezebilirsiniz. Sizlere vereceğimiz serbest zaman arkasından Ankara'ya dönüş yolculuğumuz başlıyor. Gerekli molalarımızın ardından Ankara'ya dönerek bir başka organizasyonda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

07.00 | Ayakizi Turizm Ofis Önü (Çukurambar 1071 Plaza Önü)
07.05 | Milli Kütüphane Metro Durağı
07.10 | Armada AVM Önü
07.20 | Ümitköy Köprüsü Altı
07.25 | Koru Sitesi ANSE Önü
07.40 | Eryaman Optimum AVM Karşısı
Yol Güzergahı ; Ankara - Beypazarı - Nallıhan - Abant Gölü - Bolu - Gölcük Gölü

 

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İnözü Vadisinde Serpme Kahvaltı Dahil !

 

            Batı Karadeniz’in aktif turizm kentlerinden olan Bolu bu kez bizleri Abant-Gölcük’e konuk ediyor. Ankara ve İstanbul gibi iki büyük kentten 3 saat gibi kısa süren bir yolculuk ile ulaşılan bu iki doğa harikası yer, hafta sonu kaçamağının en çok tercih edilen mekânlarından.

            Ankara çıkışlı Abant-Gölcük turunda otoban üzerinden giderken Bolu şehir merkezini solumuzda bırakıyoruz ve Abant yoluna doğru giriş yapıyoruz. Ağaçlık alanlarla çevrili bu yol üzerinde butik oteller, geneli ahşap konseptli restoranlar bulunuyor. Bu restoranlar genellikle alabalık tesisi olarak geçmekte.

            Yeşilliklerin arasından geçerek ulaştığımız Abant Gölü Tabiat Parkı her mevsim bizleri büyüleyen bir görüntüye sahip. Flora ve fauna bakımından zengin olan göl çevresinde sarıçam, karaçam, kayın, meşe, kavak, dişbudak, gürgen, söğüt, ardıç, fındık, kuşburnu, böğürtlen vs. ağaçları bulunmaktadır. 

            Abant turunda göl çevresinde yapacağınız yürüyüş ve çekeceğiniz fotoğraflar sizi oldukça rahatlatacak. Ayrıca göl çevresini fayton ile de gezebilirsiniz ya da ata binebilirsiniz. Abant’a girdikten sonra sol tarafınızda kalan köy pazarından yöresel ürün alışverişi ve hediyelik eşya alışverişi yapabilirsiniz. Pazar esnafı gerçekten çok candan insanlar.

            Gezdik, yürüdük, alışveriş yaptık derken acıkmaya başladık.  Abant-Gölcük turunda yemek olarak genellikle mangal tercih edilmektedir. Özellikle kışın soğukta, kar üzerinde göl manzarasına karşı yediğiniz mangalın tadı 2 kat daha güzelleşiyor. Mangal dışında münferit olarak gelenler için Abant yolu üzerinde bulunan alabalık tesisleri de iyi bir alternatif.

            Abant-Gölcük turlarında gezip görülmesi gereken bir yer de Abant Gölü Tabiat Parkı içerisinde bulunan ziyaretçi tanıtım merkezi. Burada Bolu mimarisinin örneklerini yansıtan maket evler, tabiat parkının maketi, doldurulmuş hayvanlar yer almaktadır.

            Abant-Gölcük turu genellikle günübirlik olarak yapılmaktadır. Fakat Abant’ın her mevsim keyfini çıkarıp, burada birkaç gün geçirmek isteyenler için göl etrafında oteller mevcuttur. Gecelik konaklama ücreti dönemsel olarak değişen bu oteller her mevsim oldukça rağbet görmektedir.

            Abant’taki geziyi noktalayıp Bolu şehir merkezinden geçerek, yemyeşil ağaçların bize eşlik ettiği bolca virajı olan yoldan Gölcük’e ulaşıyoruz. Burası gerçekten muhteşem. İnsan huzur veren farklı bir havası var bu küçük yapay gölün. Abant Gölü tabiat parkı kadar büyük bir alana sahip olmasa da ormanlık bir arazi içerisinde yer alan ve çevreye zarar vermeden piknik yapabileceğiniz hafta sonu kaçamaklarının en çok tercih edilen destinasyonlarından.

            Abant-Gölcük turlarına ait fotoğraflarda sıklıkla rastladığınız o küçük evi bilmeyen yoktur. Herkesin aklından “Bu evde bir gece kalsam.” düşüncesi geçse de bu ev halka açık bir konaklama tesisi değil maalesef. Orman Bakanlığı’na bağlı bir misafirhane olan bu evde devlet büyükleri konaklama yapabiliyor. Gölün en güzel aksesuarı olan bu eve yazın bir de nilüferler eklenince manzaranın tadına doyum olmuyor. E tabi kışın da bize en güzel manzarasını sunuyor Gölcük. Donan gölün üzerinde düşen evin yansımasını fotoğrafladıktan sonra elde ettiğiniz bu güzel fotoğrafa hayran kalacaksınız.

            Göl etrafında yapacağınız yürüyüş en fazla yarım saat sürecektir. Yürümek istemeyip bisiklet veya golf arabası kiralayıp da gezebilirsiniz. Yürüyüp yorulduktan sonra göl manzarasına karşı kahve yudumlayabileceğiniz küçük de bir kafe bulunuyor burada. Ayrıca kışın içinizi ısıtacak bir salep içip şömine başında ısınacağınız bir ortam da sunuyor size bu kafe. Yöresel ürün veya hediyelik eşya alışverişi yapabileceğiniz bir market de bulunuyor.

            Ankara çıkışlı turlarda en çok tercih edilen bu iki doğa harikası her hafta akın akın gelen misafirlerini en güzel manzarasıyla karşılıyor.


İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 25.04.2024 09:17 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.