EGE BOYU TURU HAFTALIK Tur Programı
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: ANKARA DAN HAREKET

23.00 Kızılay Ofis Önü
23:05 Milli Kütüphane
23:10 Armada Avm önü
23:20 Ümitköy Köprüsü Altı
23:25 Koru Sİtesi Anse Önü
23:30 Yaşamkent Bp Önü



2 Gün: AYVALIK-CUNDA ADASI-SARIMSAKLI-BERGAMA

Akşam Ankara'dan hareketimizin ardından Alibey Adası olarak bilinen Cunda Adası’nda deniz manzarası eşliğinde sabah kahvaltısının alınması. Kahvaltı sonrası Taksiyarhis Kilisesi’nin görülmesi, kilise gezimizin ardından Cunda’nın dar sokaklarında tarihi evler arasında yürüyüş için serbest zaman. Belirlenen saatte toplanıyor ve Ayvalık şehir merkezine hareket ediyoruz. Ayvalık sahili boyunca yürüyüş yapıyor ve marinada fotoğraf molası veriyoruz. Öğle yemeği için serbest zaman. Şeytan Sofrası olarak bilinen, eski bir lav birikintisi olan noktadan Ayvalık ve Midilli Adalarının manzarasının izlenmesi. Sarımsaklı sahiline hareket. Verilecek serbest zaman sonrası buluşuyor ve otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (Bergama veya Dikili otelleri)



3 Gün: BERGAMA-ESKİ FOÇA-İZMİR

Kahvaltı sonrası otelimizden hareket. Kelime anlamı sarp kayalık olan, Bakırçay’ın geçtiği ovada kurulmuş en eski uygarlık merkezlerinden olan Bergama’yı keşfediyoruz. 1878 yılından günümüze kadar kazıları devam eden bir merkezdir. Antik çağın en önemli sağlık merkezlerinden biri olan Asklepion gezimizin ardından Kızıl Avlu, Akrapol ve Bergama Antik Kenti gezilerimizin ardından adalarında yaşayan foklardan ismini alan Foça’ya hareket ediyoruz. Tarihin babası Heredot için; “Onlar kentlerini, bizim yeryüzünde bildiğimiz en güzel gökyüzü ve en güzel iklimde kurdular...” demesinde ne kadar haklı olduğunu göreceksiniz. Denize bakıyorsunuz önde balıkçı tekneleri, arkada mavinin her tonu ve ötede küçücük adacıklarla güzeller güzeli bir koy. Daracık taş sokakları, eski evleri ve güzel insanları ile Eski Foça’yı geziyoruz. Sahil boyunca yapacağımız gezi sırasında Kybele Açık Hava Tapınağı, Sur ve Beşkapıları görüyoruz. Bu şirin kasabadan ayrılırken M.Ö 4. yüzyılda Pers etkisi altında yapılmış olan Pers Mezar Anıtı’nı panoramik olarak görüyor ve Ege’nin en büyük şehri İzmir’e hareket ediyoruz. Tarihi Saat Kulesi’nin ve 9 Eylül’de İzmir’in Yunan işgalinden kurtulması sırasında bayrağımızın göndere çekildiği Hükümet Konağı’nın fotoğraflanmasının ardından otelimize hareket. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



4 Gün: BİRGİ-KUŞADASI

Sabah kahvaltısının ardından İzmir’in şirin kasabası Birgi’ye hareket. Bozdağların serin yamaçlarında yemyeşil bir coğrafya içerisinde gizlenmiş Birgi, asırlık çınar ve ceviz ağaçlarının arasından görülebilen yüksek taş duvarlı, alaturka kiremitli, ahşap pencereli evleri ile gidilesi, görülesi şirin bir köyümüz. İzmire 110 km uzaklıktaki Ödemiş’e bağlı bir köy olan Birgi, yemyeşil dokusuyla saklı kalmış tarihi ve kültürel bir hazine gibi. 3000 nüfuslu küçük bir köy olan Birgi’nin tarihi M.Ö 2000’e kadar uzanıyor. Frigler, Persler, Bergama Krallığı, Bizanslılar, Romalılar, Aydın Oğulları ve daha sonrasında ise Osmanlılara bağlı olarak günümüze kadar gelmiş Birgi’ye her medeniyet kendinden izler bırakmış. Öğle yemeğinin alınmasının ardından Kuşadası’na hareket. Liman bölgesi ve çarşının görülmesinin ardından havuz ve denize girmek için serbest zaman. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



5 Gün: KUŞADASI-EFES-MERYEM ANA EVİ

Kahvaltı sonrası Selçuk’a hareket. Efes Antik Kenti’nin gezilmesi (Celsius Kütüphanesi, Hadrianus Tapınağı, Trojan Çeşmesi, Odeon, Agora, Yamaç Evleri, Tiyatro). Artemis Tapınağı, Meryem Ana Evi, Selçuk ziyaretleri ardından Şirince köyü gezisi. Alışveriş ve fotoğraf için serbest zaman. Belirlenen saatte buluşarak Kuşadası’na hareket. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



6 Gün: BODRUM ANTİK TİYATRO-BODRUM KALESİ-AŞIKLAR YOLU-MARMARİS

Kahvaltı sonrası otelimizden hareket. Panoramik Bodrum Turu’nda Antik Tiyatro’yu görecek ve Bodrum Kalesi’ni panoramik olarak fotoğraflayacağız. Öğle yemeği için serbest zaman. Marmaris’e hareket. Okaliptus ağaçlarının arasında aşıklar yolunda yürüyüş ve fotoğraf molasının ardından muhteşem doğasıyla bizi karşılayan Marmaris’e varış. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



7 Gün: MARMARİS TEKNE TURU

Sabah kahvaltısının ardından denizin tadını doyasıya çıkarıp, akvaryum koylarında serinleyebileceğimiz ve tüm gün sürecek olan tekne turumuza çıkıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 



8 Gün: MARMARİS-PAMUKKALE-ANKARA

Kahvaltı sonrası otelimizden hareket. Pamukkale travertenleri ve Hierapolis Antik Kenti’nin gezilmesi. Gerekli molalar verilerek Ankara’ya varış.

Bu keyifli tur sona ererken, Ayakizi Turizm'in bir başka turunda sizleri misafir etmekten mutluluk duyacağız…



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 19.04.2024 21:58 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.