AMASRA SAFRANBOLU TURU HAFTASONU Tur Programı

BATI KARADENİZ'İN İNCİSİ AMASRA
DÜNYA MİRAS LİSTESİ'NDE YER ALAN 9 KÜLTÜREL VARLIK DAN BİRİ OLAN

 SAFRANBOLU

 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: Ankara dan Hareket, Tam Gün Amasra

Sabah Ankara'dan hareketimizin ardından araç içi kahvaltı (Sandviç) paketimizi alarak Amasra’ ya ulaşıyoruz.Fatih Sultan Mehmet’in Çeşm-i Cihan’ı ilk gördüğü nokta olan Bakacak Tepesi’nde fotoğraf molaları veriyoruz. Amasra’nın olmazsa olmazı balık ve salatasını tatmak üzere şehir merkezine iniyoruz. (Ekstra) Yemek sonrasında deniz havasını bolca içimizde hissedeceğimiz yürüyüşümüze başlıyoruz ve Kale içi, Bizanslılar döneminde Kilise, Osmanlılar döneminde Camii olarak kullanılan Kilise Mescidi, Fatih Camii, Kemere Köprüsü, Büyük ve Küçük Liman gezilerimizi tamamladıktan sonra Ağlayan Ağacın altında, Tavşan Adası manzarasında dinlenirken çayımızı ve kahvelerimizi yudumluyoruz. Ardından sevdiklerinize hediyelik eşyalar alabileceğiniz, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’ nde, Amasra halkının dağlardan kestikleri şimşir ve ıhlamur ağaçlarından yaptıkları ağaç eşyaları burada satarak geçimlerini sürdürdüklerini yazdığı Çekiciler Çarşısı’nda serbest zaman veriyoruz. Ardından otelimize hareket. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde (Otellerin müsaitliğine göre Amasra veya Safranbolu Otelleri)



2 Gün: Safranbolu - Cam Teras - Yörük Köyü - Cinci Han - Kaymakamlar Evi - Tarihi Evler - Yemeniciler Çarşısı - Hıdırlık Tepe -

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Dünya Miras Listesi’nde yer alan 9 kültürel varlık dan biri olan SAFRANBOLU’ ya varış. Şehir ismini bölgede yetişen safran çiçeğinden alıyor. İlk durak noktamız  Tokatlı kanyonu üzerine yapılan ve 80 metre yüksekte inşa edilen cam teras. Ardından 18 ve 19.yüzyıl Türk toplumunun geçmişini, kültürünü ve yaşama biçimini yansıtan kaymakamlar evi, cinci han, Turizm Bakanlığı tarafından koruma altında olan Türkiye de ki iki köyden biri olan yörük köyü ve Hıdrlık tepesi görülecek yerler arasında. Ardından bölgenin ünlü Safranbolu Lokumunu tatmak için imalat mağazamıza geçiyoruz. Turumuzu sonlandırırken yemeniciler çarşısında kumda kahvemizi yudumlayıp Ankara’ya dönmek üzere yola çıkıyor ve bir başka AYAKİZİ TURİZM organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 19.04.2024 14:14 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.