OTOBÜSLÜ BUDVA TURU 5 ÜLKE Tur Programı

OTOBÜS İLE İSTANBUL HAREKET

YunanistanArnavutluk Karadağ Kosova - Makedonya

19 Nisan – 01, 15 Mayıs – 01,02 Haziran ( Ramazan B. ) 19, 26 Haziran – 10, 17 Temmuz – 21, 28 Ağustos, 04, 11 Eylül Hareket / 3 Gece 6 Gün
 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - SELANİK

Siz değerli misafirlerimizle akşam saat 18.00’da Kadıköy Hasanpaşa Tarihi Salı Pazarı Önü, 18.30’da Zincirlikuyu Avantgarde Otel Önünde ve 19.00’da İncirli Ömür Restoran önünde buluşma. Ulaşımımızı sağlayacak özel otobüsümüze yerleşmemizin ardından Selanik’e hareket. Daha sonra bizlere heyecanlı bir tatilin başladığını hatırlatan İpsala sınır kapısına varıyoruz. Burada pasaport kontrol işlemlerimizi grup halinde tamamladıktan sonra iki ayrı yakada birbirine çok benzeyen insanları, şarkıları ve mutfakları ile komşu ülke Yunanistan’a giriş yapıyoruz. Gece otobüs yolculuğu



2 Gün: SELANİK - KASTORIA - TİRAN - BUDVA

Sabah erken saatlerde meşhur Kavala Kurabiyecisinde serbest kahvaltı için mola veriyoruz. Daha sonra Selanik’e doğru devam ediyoruz. Selanik’e varış sonrası, önce Yunanistan’ın en büyük kilisesi olan Aya Dimitros Kilisesi’ni görüyoruz. Daha sonra Ulu önder Atatürk’ün evini (dışarıdan) görüyoruz. Panoramik Selanik şehir turunda görülecek yerler arasında ise Kordon, Beyaz Kule ile eski Osmanlı eserleri bulunmaktadır. Selanik turu sonrası Arnavutluk’un Tiran şehrine doğru yola devam ediyoruz. Yol üzerinde Yunanistan’ın şirin kenti Kastoria’da serbest öğle yemeği için mola veriyoruz. Kastoria, Yunanistan’ın kürk ticaretine yön veren ve adını şehrin içinde bulunan güzel gölden alan şirin bir şehirdir. Yola devam ederek Arnavutluk’un başkenti Tiran’a varış ve sonrası kısa panoramik Tiran şehir turumuzda Ethem Bey Camii, Saat Kulesi,  İskender Bey Heykeli ve Meydanı ile Janna Nehri’ni görüyoruz. Tiran şehir turu bitimiyle dünyanın en genç devletlerinden biri olan Karadağ’ın, muhteşem sahilleri, renkli gece hayatı ile Balkanlar’ın en ünlü tatil merkezlerinden Budva’ya hareket ediyoruz.  Varış sonrası otelinize yerleşme ve dinlenme imkanı. Geceleme otelinizde.



3 Gün: BUDVA (PORTO MONTENEGRO - KOTOR - PERAST - DUBROVNIK)

Sabah erken otelde alınacak kahvaltı sonrası Budva şehir turu. Sabah yürüyerek yapacağımız şehir turunde Stari Grad (eski şehir) ve kaleyi göreceğiz. Tur Budva merkezde sona ermektedir, tekrar araçla otele dönüş yapılmaz. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra Kotor-Perast-Porto Montenegro Turu (50 Euro) Turumuzda önce Tivat’a hareket ederek ünlü Porto Montenegro limanını göreceğiz. Daha sonra önemli tarih ve doğa cenneti ve turistik cazibe merkezi durumunda bulunan, Unesco Dünya Mirası listesindeki tablo kent Kotor’a gidiyoruz. Kotor’da (Stari Grad)  Eski Şehir ve Kaleyi görüyoruz. Daha sonra şirin barok kıyı beldesi Perast’ı yürüyerek geziyoruz. Ekstra Dubrovnik turu (70 Euro) ; Bu turumuzda göreceğiniz 7. ülke olacak olan Hırvatistan'ın Adriyatik sahilinde bulunan, Orta Çağdan kalma tarihi eserleri ile Unesco Dünya Mirası listesindeki ünlü şehri Dubrovnik’e hareket edilecektir. Varışın ardından yürüyerek yapılacak Dubrovnik şehir turu esnasında ihtişamlı mimarileri ile Dominican ve Franciscan Manastırları, Avrupa’nın en eski eczanesi, tarihi liman, surlarla çevrili mermer kaplı caddeleri, merdivenleri, birer sanat eseri olan çeşme ve Rector Sarayı ile Katedrali görülecek yerler arasındadır. Kişisel gezi ve alışverişleriniz için verilecek serbest zamanın ardından akşam saatlerinde otele dönüş. Geceleme otelinizde.



4 Gün: BUDVA (Öğle Yemekli Yüzme Turu)

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından gününüz serbest. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek ve tam gün sürecek olan Yüzme Turuna katılabilirler. Geceleme otelinizde.

Muhteşem bir doğada çıkacağınız bu turumuzda teknemizle fiyortların içinde keyifli bir gezinti yapacağız ve 3 farklı yerde mola vererek fiyortlarda yüzme şansı bulacağız. Yüzerek ve dinlenerek geçireceğimiz gün içerisinde öğle yemeğimizi teknede alacağız. Tam günlük yüzme turumuzun ardından otelimize dönüyoruz.

Ekstra gezi: Budva Yüzme Turu - 60 Euro



5 Gün: BUDVA - PRİZREN - ÜSKÜP - İSTANBUL

Sabah erkenden odalarımızı boşaltıyoruz ve yola çıkıyoruz. Çıkış saatimiz erken olduğundan kahvaltıyı paket olarak alıyoruz. Yol üzerinde, zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur’lu bir milyardere satılması ile günümüzde yenileme çalışmaları ile turizme lüks otel ve restoranlar olarak kazandırılan muhteşem St. Stefan adasını panoramik olarak tepeden görebileceğiniz ve fotoğraf çekebileceğiniz kısa bir mola veriyoruz ve extra olarak düzenlenecek Kosova’nın Prizren şehrine doğru hareket ediyoruz (15 Euro). Kosova’nın bu güzel şehrinde göreceğimiz yerler arasında Sinan Paşa Camisi, Şadırvan Meydanı ve Prizren Köprüsü bulunmaktadır.  Daha sonra Makedonya’nın başkenti Üsküp’e hareket ediyoruz. Üsküp’e varış ve Üsküp şehir turu.  Ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın doğum yeri olan Üsküp’te göreceğimiz yerler arasında Vardar nehri, Yahya Paşa Camii, Saat Kulesi, Türk Çarşısı, Mustafa Paşa Camii, Murat Paşa Camii, Kapan Hanı, Sulu Han, Davut Paşa Hamamı ve ünlü Taş Köprü bulunmaktadır. Vardar nehrinin kıyısından ve nehrin öteki tarafında bulunan Türk ve Yahudi mahallelerini görerek yürüyoruz. Bu yürüyüşümüzde Makedonya Meydanı’nı, Osmanlı Köprüsü’nü ve Davut Paşa Hamamı’nı da göreceğiz. Göreceğimiz bir diğer yapı olan ve eski Türk Çarşısı içinde yer alan ve 1550 tarihli Kurşunlu Han günümüzde Güzel Sanatlar Akademisi olarak kullanılıyor. Osmanlı döneminde 17 Han binası inşa edilmiş olan Üsküp‘te günümüzde 3 han binası kalmıştır. Tur sonrası Bulgaristan üzerinden İstanbul’a hareket. Ertesi gün öğleye doğru İstanbul’da sizleri aldığımız noktalara bırakıyoruz. Başka bir gezimizde görüşmek üzere. Gece otobüs yolculuğu.



6 Gün: İSTANBUL

Öğleye doğru İstanbul’da sizleri aldığımız noktalara bırakıyoruz. Başka bir gezimizde görüşmek üzere.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

Genel şartlar  ‘Tur Broşürü’ nün  ve ‘Tur Kayıt Sözleşmesi’nin ayrılmaz bir parçasıdır, bağımsız düşünülemez.

 

Tur Programımız belli bir katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur operasyon aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acentemiz tarafından bildirilecektir.
Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir. Bu gibi durumlarda PCS Tur misafirleri PCS Tur sorumluluğundadır.
Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.
Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz.
Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate katılacak kişinin geçerli vizesi olsa dahi, yurt dışına çıkamaz ve pasaporta vize alım işlemi yapılamaz. Lütfen pasaport bilgi ve detaylarınızı kontrol ediniz.
Pasaport polisi Türkiye gümrüklerinden çıkış yapılırken, Türk Vatandaşlarından veya Yabancı uyruklu vatandaşlardan, veya geçerli vizesi olan pasaportu olsa dahi, tüm pasaport tipleri için, (Umuma Mahsus, Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı, Diplomatik) seyahat tarihi itibariyle minimum 6 ay geçerlilik şartı aramaktadır. Bu sebeple 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara acentemiz tarafımızdan onay verilmemektedir.6 aydan az geçerliliği olan pasaport sahiplerinin tura katılamamalarından dolayı PCS Tur’in yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur.
PCS Tur geziye katılacak tüketicilerle, gemi, otel, taşıyıcı firmalar ve gezi ile ilgili diğer hizmetleri sunan her türlü üçüncü şahıs ile ve tüzel kişilikler nezdinde aracı konumundadır. Bu nedenle kendisine müracaat ile geziye kayıt olan tüketicilerin, Acente ile taşımayı üstlenen müesseseler arasında yapılmış anlaşmalar hilafına; gösterilen araç programlarında, saatlerde, yerlerinde hazır bulunmamasından, kara, hava ve deniz araçlarının her türlü gecikmelerinden, grev, terör, savaş ve savaş ihtimali bunlara veya benzer mücbir sebeplerden, ulaşım aracını kullananın kendi hatasından veya üçüncü kişilerin şahsi kusurlarından veya öngörülmez teknik hususlardan kaynaklanan her türlü aksaklıklardan, maddi, manevi hasarlı kazalardan konaklama eksik veya tesislerinin hatalı hizmetlerinden,  Acente'nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler.
Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman yada havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup, PCS Tur’in yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check in sitesi var ise, check in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir.
PCS Tur; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.
Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde Continental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
Otellerde sınırlı sayıda TWIN (2 ayrı yataklı) oda bulunmasından dolayı, TWIN oda talebinizi rezervasyondan önce kontrol ediniz.
18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlar olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Müze, ören yeri girişlerini içermez. Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından PCS Tur sorumlu tutulamaz.
Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
Yol üzerinde yapılacak ekstra turlarda, tura katılmayacak olan misafirlerimiz tur lideri tarafından kente girmeden önce yol üzerinde yer alan toplu ulaşım araçlarından yaralanabilecekleri dinlenme alanlarına yönlendirilecektir.
Tur – Alan – Tur Lideri - Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail ve sözlü olarak yapılacaktır.
Pasaport resmi bir belge niteliğinde olup herhangi bir şekilde zedelenmiş, kirlenmiş, özellikle dikişte veya sayfalarında yırtık olması gibi sebeplerden dolayı pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.

Vize başvurusu için tur bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve konsolosluk tarafından istenilen evraklar gerekmektedir. Bu program için ÇOK GİRİŞLİ SCHENGEN vizesi gerekmektedir. Yeşil Pasaport için vize uygulaması yoktur. Vize alınmış olması ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez. Pasaport polisi yolcuyu ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. 


İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 20.04.2024 15:22 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.